Leonid Slutsky, selecţionerul Rusiei
Leonid Slutsky, selecţionerul Rusiei

Rusia se bazează pe veterani pentru calificarea la Euro 2016

Selecţionerul Rusiei, Leonid Slutsky, a stabilit lotul de jucători în vederea meciurilor de calificare la Euro 2016 cu Suedia şi Liechtenstein
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 august 2015

Noul selecţioner al Rusiei, Leonid Slutsky, se bazează pe jucătorii veterani în tentativa de a obţine calificarea la Campionatul European 2016. Slutsky a preluat Rusia pe termen scurt, ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare înregistrate sub comanda lui Fabio Capello, iar primele sale convocări par să fie orentate către jucători cu experienţă, cu un singur fotbalist de sub 24 de ani şi şapte cu vârsta de peste 30 de ani, o schimbare radicală faţă de intenţiile lui Fabio Capello, care a încercat să acorde încredere tinerilor în vederea Campionatului Mondial din 2018, organizat de Rusia.

Singurii debutanţi sunt mijlocaşul Alexander Erokhin (25 de ani) şi fundaşul Oleg Kuzmin (34). Slutsky îşi păstrează de asemenea funcţia de antrenor al celor de la CSKA Moscova, echipă de la care a convocat cinci jucători. Compoartimentul ofensiv este format în principal din Alexander Kokorin de la Dinamo Moscova şi Artyom Dzyuba de la Zenit St. Petersburg, în timp ce atacantul lui FC Krasnodar, Fyodor Smolov, revine la echipa naţională pentru prima dată din 2013. Toţi jucătorii din lotul de 24 de oameni stabilit de Leonid Slutsky evoluează în campionatul intern, cu excepţia lui Denis Cheryshev (Real Madrid).

Rusia înfruntă pe teren propriu pe Suedia în data de 5 septembrie, ceea ce va reprezenta un meci decisiv pentru menţinerea speranţelor de calificare la Euro 2016. Trei zile mai târziu naţionala rusă se va deplasa în Liechtenstein unde de asemenea nu are voie să comită niciun pas fals având în vedere situaţia din clasament.

Lotul Rusiei:

Portari: Igor Akinfeyev (CSKA Moscova), Yury Lodygin (Zenit St Petersburg), Artem Rebrov (Spartak Moscova)

Fundaşi: Alexei Berezutsky, Vasily Berezutsky, Sergei Iagnashevich (CSKA Moscova), Vladimir Granat, Dmitry Kombarov (Spartak Moscova), Yury Zhirkov (Dinamo Moscova), Oleg Kuzmin (Rubin Kazan), Igor Smolnikov (Zenit St Petersburg)

Mijlocaşi: Yury Gazinsky, Pavel Mamaev (FC Krasnodar), Denis Glushakov, Roman Shirokov (Spartak Moscow), Igor Denisov, Alexei Ionov (Dinamo Moscova), Alan Dzagoev (CSKA Moscova), Alexander Yerokhin (Ural Yekaterinburg), Oleg Shatov (Zenit St Petersburg), Denis Cheryshev (Real Madrid/ESP)

Atacanţi: Artem Dzyuba (Zenit St Petersburg), Alexander Kokorin (Dinamo Moscova), Fedor Smolov (FC Krasnodar)Comentarii