Anglia - Rusia
Anglia - Rusia

Rusia, sancţionată prin descalificarea cu suspendare de la Euro 2016

Naţionala Rusiei va fi exclusă de la Campionatul European 2016 în cazul unor noi incidente cauzate de suporteri, precum la meciul cu Anglia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 iunie 2016

Echipa naţională a Rusiei a fost sancţionată cu descalificarea de la Campionatul European 2016 (masură aplicată pentru moment doar cu suspendare) din cauza incidentelor de violenţă provocate de fanii ruşi în cursul primului meci de la turneul final din Franţa, disputat sâmbătă seara cu Anglia, pe Stade Velodrome din Marseille. În aceste condiţii, evenimente similare precum cele înregistrate la partida cu Anglia vor duce automat la excluderea Rusiei de la Euro 2016, după cum a anunţat UEFA prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site oficial.

Federaţia Rusă de Fotbal a fost de asemenea amendată cu suma de 150.000 euro, iar reprezentanţi ai ruşilor au anunţat deja că acceptă masura impusă de Comitetul Disciplinar al UEFA şi nu vor face apel. Decizia a fost confirmată inclusiv de preşedintele Federaţiei Ruse de Fotbal, Vitaly Mutko, cel care ocupă de asemenea funcţia de Ministru al Sportului: „O sancţiune disciplinară a fost luată la adresa noastră şi aşteptăm informarea oficială din partea UEFA. Vom lua toate măsurile posibile pentru a ne asigura ca astfel de incidente nu se vor mai repeta.” – a declarat Vitaly Mutko, citat de agenţia de presă TASS.

UEFA a precizat că excluderea Rusiei de la Campionatul European 2016 va fi aplicată doar în cazul în care alte incidente violente ale suporterilor vor avea loc în incinta stadionelor care vor găzdui următoarele meciuri, fiind astfel sub jurisdicţia comisiilor de disciplină UEFA.Comentarii