Antonio Rudiger, Germania
Antonio Rudiger, Germania

Rudiger, pregătit să îl înlocuiască pe Hummels în meciul cu Ucraina

Accidentarea fundaşului Mats Hummels îi poate oferi lui Antonio Rudiger şansa de a fi titular în primul meci al Germaniei la Euro 2016, cu Ucraina.
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 iunie 2016

Fundaşul Antonio Rudiger are mari şanse de a începe ca titular în primul meci pe care Germania îl va disputa la Campionatul European 2016 din Franţa, programat a se disputa luni, 12 iunie, cu Ucraina. Jucătorul în vârstă de 23 de ani al lui AS Roma l-a înlocuit pe apărătorul celor de la Bayern Munchen, Mats Hummels, în ultimele două meciuri amicale jucate de naţionala pregătită de Joachim Low şi foarte probabil va fi confirmat cel puţin pentru prima confruntare de la Euro 2016, având în vedere situaţia medicală incertă a lui Mats Hummels, care nu a revenit încă la antrenamentele echipei.

Totuşi, evoluţiile recente ale lui Antonio Rudiger i-au adus unele critici din partea presei, în special la finalul partidei pierdute pe WWK Arena din Augsburg contra reprezentativei Slovaciei (1-3): „Eu nu m-am îndoit niciodată de calităţile mele şi nu m-am lăsat afectat de criticile primite.” – a declarat fundaşul german, în cadrul unui interviu acordat la microfonul Sport1 – „Mă bucur că am efectuat o pregătire bună înainte de Campionatul European şi sunt pregătit să ajut echipa dacă va fi nevoie de mine.”

Absenţa lui Mats Hummels din prima parte a parcursului Germaniei în grupa C îl va determina pe selecţionerul Joachim Low să apeleze cel mai probabil la un cuplu de fundaşi centrali alcătuit din Antonio Rudiger şi Jerome Boateng la meciul cu Ucraina: „Îmi pare rău pentru Mats, este cu siguranţă un jucător foarte important pentru noi. Dar recunosc de asemenea că dacă el nu va putea evolua şi mi se va oferi şansa, voi încerca să profit de ea. Totul depinde de selecţioner, dar eu sunt încrezător şi sper să fiu pe teren la meciul cu Ucraina.” – a concluzionat fundaşul celor de la AS Roma.Comentarii