Roy Keane, Irlanda
Roy Keane, Irlanda

Roy Keane prefaţează Italia – Irlanda: „Avem nevoie de curaj şi agresivitate”

Antrenorul secund al Irlandei, Roy Keane, a discutat despre meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European, cu Italia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2016

Echipa naţională a Irlandei are la dispoziţie doar varianta victoriei în meciul cu Italia, ultimul pentru cele două reprezentative în cadrul grupei E de la Euro 2016, pentru a mai păstra speranţe de calificare în optimile de finală ale competiţiei. Misiunea oamenilor lui Matin O’Neill ar putea fi facilitată de faptul că Italia şi-a asigurat deja primul loc în clasamentului grupei, astfel că atenţia ‘Squadrei Azzurra’ ar putea să se îndrepte deja către rundele eliminatorii ale Campionatului European.

Totuşi, antrenorul secund al Irlandei, Roy Keane, este conştient de faptul că irlandezii vor trebui să arate o evoluţie mult mai bună faţă de cea din meciul cu pierdut categoric contra Belgiei (0-3) pentru a se putea ridica la nivelul Italiei: „Cred că am mai avut această discuţie şi zilele trecute despre Belgia. Din punct de vedere individual, Italia are jucători foarte buni. Dar dacă noi vom fi într-o formă bună şi vom avea parte de puţin noroc, suntem capabili să ne impunem. Nu trebuie să uităm că am învins Germania în ultimii doi ani, jucătorii trebuie să îşi amintească de aceste performanţe.” – a declarat Roy Keane în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în această după amiază.

„Este adevărat că a existat o atmosferă mai apăsătoare în ultimele zile, dar această echipă a mai trecut peste momente dificile şi sunt sigur că aşa se va întâmpla şi miercuri, când vom reuşi o prestatie foarte bună. Trebuie doar să fim mai agresivi pe teren şi să dăm dovadă de curaj. Curajul reprezintă o parte importantă din calităţile unui fotbalist, iar a avea curaj nu înseamnă a-ţi accidenta adversarii, ci doar a dori să ajungi la minge când poate că nici nu crezi că poţi face acest lucru.” – a concluzionat fostul mijlocaş al celor de la Manchester United, care a adunat 67 de prezenţe pentru echipa naţională a Irlandei, în perioada 1991–2005.Comentarii