Roy Hodgson, selecţionerul Angliei
Roy Hodgson, selecţionerul Angliei

Roy Hodgson prefaţează Anglia – Islanda: „Victoria, singurul lucru care contează”

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, a susţinut o conferinţă de presă pentru a analiza meciul cu Islanda din optimile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 iunie 2016

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, atrage atenţia asupra pericolelor care vor exista pentru echipa sa în meciul cu Islanda din cadrul optimilor de finală ale Campionatului European 2016, programat a se disputa în această seară, de la ora 22:00, pe stadionul Allianz Riviera din Nice. Statutul de favorită certă la calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, în duelul cu o naţională aflată în premieră la un Campionat European, va trebui să fie valorificat de reprezentativa engleză pentru a nu risca o eliminare ruşinoasă, iar Roy Hodgson nu uită că jucătorii săi au încheiat la egalitate cu Rusia şi Slovacia, două partide în care englezii au ratat numeroase ocazii de a marca:

„Trebuie să fim mai nemiloşi în faţa porţii şi să marcăm goluri, deoarece din păcate nu există niciun premiu pentru echipele care practică un fotbal frumos dar nu câştigă.” – a declarat fostul antrenor al celor de la Liverpool, în cadrul conferinţei de presă susţinută înainte de meci – „Acum contează doar victoria şi continuarea în următoarea fază a competiţiei. Am discutat clar între noi şi am înţeles că nu contează absolut deloc faptul că noi am jucat bine până acum dacă nu vom confirma jocul bun printr-o victorie. Din meciurile anterioare rămânem mai ales cu victoriile ratate contra Rusiei şi Slovaciei, iar atunci când nu câştigi este normal să apară critici. Acum ne concentrăm doar pe obţinerea calificării, iar apoi se poate întâmpla orice, însă o eliminare în această rundă ar reprezenta o dezamăgire imensă, atât pentru jucători, cât şi pentru toţi suporterii.” – a adăugat selecţionerul naţionalei Angliei.

Lars Lagerback, aflat pe banca tehnică a Islandei, este un foarte bun prieten al lui Roy Hodgson, iar experimentatul antrenor englez nu a ezitat să laude performanţele realizate de Lagerback: „Îl cunosc de aproape 40 de ani, nu există niciun dubiu asupra calităţilor sale. Reuşeste să aducă linişte şi organizare echipelor pe care le pregăteşte, jucătorii evoluează împreună, se ajută şi se sacrifică unul pentru celălalt, după cum am putut vedea în primele trei meciuri din faza grupelor.” – a concluzionat Roy Hodgson.Comentarii