Roy Hodgson, selecţionerul Angliei
Roy Hodgson, selecţionerul Angliei

Roy Hodgson nu pregăteşte un marcaj special pentru Gareth Bale

Selecţionerul Roy Hodgson a prefaţat meciul pe care Anglia îl va disputa cu Ţara Galilor în grupa B de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
15 iunie 2016

Partida dintre Anglia şi Ţara Galilor, care va avea loc mâine, de la ora 16:00, pe stadionul Bollaert-Delelis din Lens, este una dintre cele mai aşteptate confruntări programate a se disputa la Campionatul European 2016, iar războiul declaraţiilor a început prin afirmaţiile din zilele trecute ale lui Gareth Bale, atacantul celor de la Real Madrid acuzându-i pe adversarii lor de lipsă de pasiune şi patriotism. Nu putea lipsi reacţia jucătorilor englezi, care prin vocea lui Jack Wilshere şi Adam Lallana au replicat într-o manieră similară, înainte ca selecţionerul Roy Hodgson să comenteze la rândul său afirmaţiile atacantului galez:

„Sunt destul de sigur că vor fi mulţi jucători din echipele adverse care vor avea opinii despre noi, dar noi ştim foarte bine cine suntem. Nu avem nicio îndoială în ceea ce priveşte implicarea noastră, iar acesta este cel mai important lucru. Este un vestiar unit, un vestiar alcătuit din jucători care evoluează cu pasiune pentru ţara lor. Le-aş recomanda tuturor celor care se îndoiesc să se uite la meciul cu Rusia, iar apoi să vină să îmi spună dacă au văzut lipsă de pasiune sau lipsă de patriotism, deoarece eu în niciun caz nu am observat asa ceva.” – a declarat selecţionerul echipei naţionale a Angliei, citat de site-ul theguardian.com.

Roy Hodgson a confirmat apoi faptul că Anglia nu va pregăti o manieră specială de apărare pentru Gareth Bale, cel mai important şi periculos jucător din lotul Ţării Galilor, ci se va concentra pe blocarea adversarilor la nivel colectiv: „Nu vom face nimic special, ştim că Bale este un adversar de o valoare certă şi va trebui să fim foarte atenţi la el, dar acelaşi lucru este valabil pentru toţi jucătorii galezi. Noi vom pregăti meciul la fel ca pe oricare altul şi ne vom asigura că nu oferim adversarului posibilitatea de a avea ocazii de gol.” – a concluzionat selecţionerul Angliei.Comentarii