Wayne Rooney, Anglia
Wayne Rooney, Anglia

Rooney: „Onorat să fiu căpitanul Angliei la Euro 2016”

Atacantul echipei naţionale a Angliei, Wayne Rooney, a discutat despre responsabilitatea statutului de căpitan la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iunie 2016

Wayne Rooney consideră că se va prezenta la Campionatul European 2016 pregătit atât din punct de vedere mental, cât şi psihic, înainte de ceea ce defineşte a fi „cel mai important test” al carierei sale de 13 ani în tricoul naţionalei Angliei, deşi se află la finalul unei stagiuni în care nu a strălucit pentru Manchester United, fiind pentru prima dată când Rooney marchează mai puţin de zece goluri într-un sezon de Premier League pentru echipa de pe Old Trafford.

„Nu ştii niciodată cum va fi în calitate de căpitan” – a declarat golgheterul echipei naţionale a Angliei, care la meciul amical din această seară cu Portugalia va bifa prezenţa cu numărul 111, având un total de 52 de goluri marcate pentru reprezentativa engleză – „Îmi amintesc că Roy m-a întrebat dacă îmi doresc să conduc echipa după dezamăgitoarea campanie de la Campionatul Mondial 2014, iar eu nu am avut nicio ezitare în a accepta. Până acum lucrurile au decurs bine, suntem neînvinşi de-a lungul preliminariilor, iar eu am marcat multe goluri. Acum însă cel mai important test va fi la turneul final din Franţa.” – a precizat atacantul în vârstă de 30 de ani al lui Manchester United, citat de site-ul theguardian.com.

„A avea posibilitatea de a conduce echipa la un turneu final de asemenea nivel reprezintă o onoare imensă şi un moment foarte important pentru mine, pe care îl tratez cu răspundere. Trebuie să fiu un exemplu pentru ceilalţi jucători. Mulţi colegi se află pentru prima dată la o astfel de competiţie şi nu vor şti la ce să se aştepte. Este ceva diferit, aşadar dacă voi putea să îi ajut prin experienţa mea, cu siguranţă voi face acest lucru. Avem o naţională foarte tânără şi cu foarte multă calitate, mulţi dintre jucători s-au remarcat foarte repede la nivelul echipei de club, iar acest aspect este important. Mereu m-am considerat norocos pentru că am primit posibilitatea de a juca încă de la 17 ani, meritul meu este că am ştiut să o valorific. Acum sunt încântat pentru aceşti jucători şi cred cu adevărat că alcătuim un grup puternic, care se poate descurca bine la Euro 2016.” – a concluzionat Wayne Rooney.Comentarii