Wayne Rooney, Anglia
Wayne Rooney, Anglia

Rooney, înainte de Anglia – Islanda: „Nu mai avem timp să irosim ocazii de gol”

Atacantul Wayne Rooney a discutat despre meciul pe care Anglia îl va disputa cu Islanda în cadrul optimilor de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 iunie 2016

Căpitanul echipei naţionale a Angliei, Wayne Rooney, a declarat că jucătorii englezi trebui să fie mai precişi la finalizare, înainte de meciul cu Islanda din optimile de finală ale Campionatului European 2016, programat a se disputa luni seara, pe stadionul Allianz Riviera din Nice. Naţionala pregătită de Roy Hodgson a arătat multe momente de fotbal bun în cele trei meciuri din cadrul grupei B, însă ineficienţa în faţa porţii a făcut ca Anglia să remizeze cu Rusia şi Slovacia: „Cred că uneori acesta este fotbalul, se întâmplă să nu marchezi atât de mult pe cât ar fi trebuit. Dar pe de altă parte trebuie să privim partea pozitivă, am dominat toate cele trei meciuri şi ne-am creat multe ocazii, ceea ce nu s-a întâmplat mereu în ultimii ani. Mâine dacă ne vom crea astfel de ocazii de a marca trebuie să le concretizăm. Am ajuns în rundele eliminatorii de la Euro 2016 şi nu ne mai permitem să irosim oportunităţile de a înscrie.” – a declarat atacantul lui Manchester United, citat de site-ul skysports.com.

Anglia este considerată favorită certă la o victorie cu Islanda şi o calificare în sferturile de finală ale Campionatului European 2016, unde reprezentativa lui Roy Hodgson ar urma să întâlnească Franţa, dar Wayne Rooney nu se aşteaptă la o confruntare facilă contra naţionalei unei ţări care are o populaţie similară cu cea a oraşului Coventry: „Felicitări Islandei, s-au descurcat excepţional la acest turneu final şi au demonstrat că formează o echipă extrem de dificil de depăşit. Va trebui să facem un meci perfect pentru a câştiga, ştim acest lucru. Va trebui să plimbăm mult mingea şi să valorificăm ocaziile de gol. Respectăm Islanda, iar în ceea ce priveşte dimeniunea ţării, acest lucru reprezintă doar un simplu număr.” – a concluzionat căpitanul şi cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale a Angliei, care însă nu a reuşit să înscrie până acum la Euro 2016.Comentarii