Wayne Rooney, Anglia
Wayne Rooney, Anglia

Rooney: „Am învăţat să joc la mijloc de la Gerrard şi Scholes”

Căpitanul Angliei, Wayne Rooney, a discutat despre noua sa poziţie în linia de mijloc a echipei naţionale, pe care a evoluat şi la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2016

Wayne Rooney a recunoscut că posibilitatea de a evolua alături de mijlocaşi de excepţie precum Steven Gerrard sau Paul Scholes l-a pregătit pentru noul său rol în linia mediană. Căpitanul Angliei şi a lui Manchester United a început să evolueze pe o poziţie mai retrasă încă de-a lungul sezonului de Premier League, iar selecţionerul Roy Hodgson a decis să îi ofere la Euro 2016 un post în spatele numărului 9, Harry Kane.

Deja golgheter al naţionalei Angliei şi aflat doar în spatele lui Bobby Charlton în clasamentul celor mai buni marcatori ai lui Manchester United, Wayne Rooney afirmă că nu trebuie să reprezinte o surpriză dacă poziţia sa în linia de mijloc va deveni un lucru frecvent odată cu trecerea timpului: „Era de aşteptat să se întâmple asa ceva. Cred că am spus încă de când aveam 24 de ani că într-o zi voi reveni la mijloc, iar acest lucru s-a întâmplat de-a lungul ultimelor două luni. Am avut şansa de a evolua cu doi dintre cei mai buni mijlocaşi din istoria Angliei, Steven Gerrard şi Paul Scholes, aşadar cu siguranţă nu am fost atât de naiv încât să joc cu ei şi să nu observ ce fac, ştiind că într-o zi urma să evoluez şi eu pe acea poziţie. I-am studiat atent şi am învaţat de la antrenamentele efectuate alături de ei, iar eu am încercat sa adaug propriul stil de joc şi cred că va fi bine pentru viitor.” – a declarat Wayne Rooney, citat de site-ul goal.com.

Anglia se pregăteşte de ultimul meci din grupa B de la Euro 2016, programat a se disputa în aceasta seară, de la ora 22:00, pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Ètienne, cu Slovacia, după ce naţionala pregătită de Roy Hodgson a adunat patru puncte din primele două partide, la capătul remizei cu Rusia (1-1) şi a succesului cu Ţara Galilor, conturat graţie reuşitei din final a lui Daniel Sturridge.Comentarii