Cristiano Ronaldo, Portugalia
Cristiano Ronaldo, Portugalia

Ronaldo: „Victoria cu Estonia nu este relevantă”

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a comentat succesul obţinut de naţionala lui Fernando Santos în ultimul meci amical înainte de Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 iunie 2016

Cristiano Ronaldo afirmă că Portugalia trebuie să fie mândră de succesul înregistrat cu scorul de 7-0 în ultimul meci amical înainte de Campionatul European 2016, dar şi-a avertizat colegii că lucrurile vor fi mult mai dificile la turneul final din Franţa. Atacantul celor de la Real Madrid a marcat de două ori în victoria obţinută ieri la Lisabona şi a fost înlocuit la pauză de Nani. Evoluţia solidă a oamenilor lui Fernando Santos poate reprezenta un motiv de încredere în vederea partidelor de la Euro 2016, unde Portugalia va înfrunta Islanda, Austria şi Ungaria, fiind astfel considerată favorită certă la calificarea în rundele eliminatorii ale competiţiei:

„A fost un meci bun, echipa s-a descurcat excelent şi am reuşit să marcăm şapte goluri, un lucru de care ar trebui să fim mândri. Dar nu trebuie să uităm că rămâne doar un meci amical, aşadar faptul că am câştigat este irelevant. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Cel mai important lucru este că suntem pregătiţi din punct de vedere fizic.” – a declarat Cristiano Ronaldo la finalul partidei, citat de cotidianul Record.

Atacantul lui Real Madrid, autor a 58 de goluri în 126 de meciuri disputate pentru Portugalia, a precizat că speră să poată lupta pentru un nou trofeu, după câştigarea UEFA Champions League alături de clubul spaniol: „Obiectivul meu era să câştig ceva pentru echipa mea de club şi am reuşit să ne impunem în Champions League. Acum îmi doresc să fac un Campionat European bun şi să îmi ajut echipa naţională să lupte pentru trofeu. Momentan trebuie să ne concentrăm pe meciurile din grupă, apoi vom vedea ce se va întâmpla.” – a concluzionat fostul jucător al celor de la Manchester United.Comentarii