Preliminariile EURO 2016, Grupa F, 29 martie 2015, ora 19:00
România
România
1 - 0
Insulele Feroe
Insulele Feroe

Claudiu Keşerü 21
 
 
Romania - Insulele Feroe 1-0, preliminarii EURO 2016
Romania - Insulele Feroe 1-0, preliminarii EURO 2016

România – Insulele Feroe 1-0. O victorie lipsită de strălucire şi de atitudine

România câştigă primul meci din 2015 contând pentru grupa F a preliminariilor EURO 2016, dar jocul şi atitudinea echipei sunt de contestat.

Stadionul Ilie Oană din Ploieşti primea naţionala de fotbal a României din postura de lider al grupei F a preliminariilor Campionatului European de Fotbal 2016. Cu un doar singur gol primit, în semieşecul împotriva Ungariei, tricolorii au început meciul încrezători, existând totuşi o mică rezervă în ceea ce privea oaspeţii. Selecţionata Insulelor Feroe îşi făcuse un cadou mai mult decât generos înainte de sărbătorile de iarnă, victoria lor din Grecia fiind una din marile surprize ale preliminariilor EURO 2016 şi cel mai bun rezultat din istorie pentru insulari.

Startul meciului a fost previzibil, România atacând. Prima ocazie importantă a meciului a venit la o acţiune individuală a lui Raul Rusescu, dar Gunnar Nielsen a reuşit să pareze în doi timpi puternicul şut al atacantului nostru. Portarul oaspeţilor s-a evidenţiat încă o dată câteva minute mai târziu, atunci când Claudiu Keşeru a preluat bine un balon şi a scăpat de marcaj. Nielsen a ieşit inspirat şi a blocat mingea trimisă de fostul jucător al echipei Steaua Bucureşti.

Minutul 21 a adus ceea ce ar fi trebuit să însemne eliberare şi startul spectacolului. Maxim a executat o lovitură liberă, mingea deviată de zid a lovit bara şi a ajuns la picioarele lui Keşeru, pentru ca acesta să îndeplinească simpla formalitate de a o trimite în plasă. Norocul şi uşurinţa cu care au înscris i-au făcut pe jucătorii lui Anghel Iordănescu să devină mai degrabă indolenţi decât să se concentreze. Pe măsura trecerii timpului jocul României a devenit tot mai dezlânat, ocaziile venind mai degrabă în urma unor decizii personale.

Oaspeţii au sesizat că, dacă îşi asumă mai multe riscuri, ar putea avea o şansă la a obţine ceva din această partidă, iar în startul reprizei secunde şi-au făcut simţită prezenţa tot mai insistent. Sânmărtean şi compania au mai avut o perioadă mai bună începând din minutul 65, dar Maxim şi Keşeru nu au concretizat loviturile libere pe care le-au executat, mijlocaşul celor de la Stuttgart nereuşind să-l învingă pe Nielsen nici din situaţie de unu la unu.

Ar fi putut să se termine ruşinos dacă Pantilimon nu ar fi fost atent la şutul lui Edmundsson din prelungirile partidei, dar poate un rezultat de egalitate ar fi fost un semnal suficient de serios pentru Anghel Iordănescu şi jucătorii săi, asta dacă huiduielile din tribună nu au fost de ajuns. România câştigă şi îşi păstrează poziţia de lider al grupei F a preliminariilor EURO 2016, dar atitudinea jucătorilor şi lipsa de luciditate tactică nu oferă motive de optimism în ceea ce priveşte turneul final.Statisticile meciului

 
56
Posesie
44
 
 
19
Total şuturi
2
 
 
6
Pe poartă
1
 
 
11
Afară
1
 
 
2
Blocate
0
 
 
2
Bare
0
 
 
1
Cornere
1
 
 
3
Offside
3
 
 
2
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
14
Faulturi
14
 
 
438
Total pase
280
 
 
382
Completate
212
 

Filmul meciului

Claudiu Keşerü
(Alexandru Maxim)
21'
 
Cristian Tănase
(Raul Rusescu)
60'
 
 
63'
Sølvi Vatnhamar
Gabriel Torje
(Adrian Popa)
71'
 
 
74'
Andreas Olsen
(Odmar Faerø)
 
80'
Gilli Sørensen
(Brandur Olsen)
 
80'
René Joensen
(Hanus Jacobsen)
Gabriel Torje
84'
 
Andrei Prepeliţă
(Lucian Sânmărtean)
86'
 
Claudiu Keşerü
90'+4
 

Echipele de start

1
3
21
6
2
17
8
20
9
22
13
11
10
8
14
6
15
17
5
4
3
1

Comentarii pe marginea meciului România - Insulele Feroe