Robbie Keane, Irlanda
Robbie Keane, Irlanda

Robbie Keane va lipsi la primul meci al Irlandei de la Euro 2016

Căpitanul şi golgheterul naţionalei Irlandei, Robbie Keane, va fi indisponibil la meciul cu Suedia din cadrul grupei E a Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
3 iunie 2016

Prezenţa la Campionatul European 2016 a experimentatului atacant în vârstă de 36 de ani al naţionalei Irlandei, Robbie Keane, fost pusă sub semnul întrebării până în ultima clipă din cauza unei accidentări musculare, dar staff-ul medical al selecţionatei irlandeze s-a arătat mulţumit de evoluţia recuperării sale, astfel că jucătorul lui Los Angeles Galaxy a fost inclus de selecţionerul Martin O’Neill în lotul pentru meciurile de la Euro 2016.

Totuşi, căpitanul echipei naţionale a confirmat că foarte probabil nu va putea evolua la primul meci de la turneul final din Franţa, programat pe 13 iunie, cu Suedia, şi va face totul posibilul pentru a fi apt de joc în vederea confruntării cu Belgia, care va avea loc cinci zile mai târziu, la Bordeaux: „Nu este niciodată plăcut când te accidentezi într-un astfel de moment, foarte aproape de începutul unei competiţii precum Campionatul European. Din fericire pentru mine accidentarea nu este chiar atât de gravă precum se părea iniţial, când am crezut că nu voi mai putea merge alături de colegii mei în Franţa. Au spus că va mai dura două săptămâni până voi putea reveni pe teren, aşadar va fi dificil să pot evolua cu Suedia, probabil voi rata acel meci, dar cu siguranţă voi fi pregătit pentru al doilea. Aşadar este o veste proastă faptul că nu voi putea juca în partida de debut de la Euro 2016, însă în mod cert lucrurile ar fi putut să stea mult mai rău.” – a declarat jucătorul din Major League Soccer, citat de site-ul utv.ie.

Robbie Keane este cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale a Irlandei, cu 67 de goluri în cele 143 de prezenţe adunate din 1998, anul debutului său în reprezentativa irlandeză. După retragerea lui Miroslav Klose, fostul atacant al celor de la Tottenham Hotspur şi Celtic a devenit de asemenea cel mai bun marcator în activitate la nivelul echipelor naţionale şi se pregăteşte acum de al treilea turneu final din carieră, după Campionatul Mondial 2002, respectiv Campionatul European 2012.Comentarii