Gareth Bale
Gareth Bale

Record stabilit de Gareth Bale în meciul Rusia – Ţara Galilor

Prin golul marcat în poarta Rusiei, al treilea al său la EURO 2016, Gareth Bale a doborât un record deţinut de Ivor Allchurch din anul 1958.
Articol scris de David Petre
21 iunie 2016

După ce marcase în meciurile cu Slovacia şi Anglia, Gareth Bale şi-a trecut în cont un gol şi în ultimul meci din grupă, victoria clară în faţa Rusiei cu scorul de 3-0. Prin această reuşită a devenit cel mai bun marcat din istoria Ţării Galilor la un turneu final, doborând recordul stabilit de Ivor Allchurch în 1958.

Nici faptul că a marcat în fiecare joc din grupă nu este nu lucru comun. Starul lui Real Madrid este primul care reuşeşte acest lucru în ultimii 12 ani, ultimii care o făcuseră fiind cehul Milan Baros şi olandezul Ruud van Nistelrooy la EURO 2004. Prin cele trei reuşite, Bale a marcat până în momentul de faţă mai multe goluri decât 15 echipe de la EURO 2016, printre ele şi România.

Pe lista de recorduri urmează pentru Bale o nouă provocare: atacantul lui Real Madrid are deja 12 şuturi expediate pe spaţiul porţii adverse, cu doar trei sub recordul absolut la Campionatul European, deţinut de Michel Platini.Comentarii