Paulo Bento, selecţionerul Portugaliei
Paulo Bento, selecţionerul Portugaliei

Reacţii în Grupa I după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2016

Selecţionerii Portugaliei, Danemarcei, Armeniei şi Albaniei şi selecţionerul interimar al Serbiei comentează grupa I din preliminariile EURO 2016 Franţa.
Articol scris de David Petre
30 iulie 2014

Paulo Bento, selecţionerul Portugaliei

Paulo Bento, selecţionerul Portugaliei: „Nu este o grupă uşoară. Danemarca şi Serbia se vor bate cu noi pentru calificare şi ştim din experienţele anterioare că ne pot pune probleme. Armenia şi Albania sunt outsidere, dar doar în teorie. Obiectivul nostru este evident, calificarea la EURO 2016, dar va trebui să rămânem cu picioarele pe pământ şi să muncim cu modestie pentru a ajunge acolo”.

Morten Olsen, selecţionerul Danemarcei: „Nu conta ce echipe vor veni din urnele 4 şi 5 fiindcă erau echipe bune în toate urnele, dar una peste alta suntem mulţumiţi. Avem mai multe experienţe cu Armenia, iar Albania nu ne-a învins niciodată. Am terminat înainte Portugaliei în campanii preliminare anterioare, deci se poate. Serbia este o echipă despre care nu ştim prea multe lucruri, însă din ce am aflat de la belgieni, care au întâlnit-o în preliminariile pentru Campionatul Mondial, este o echipă în ascensiune, iar Belgradul rămâne un oraş unde nu e uşor să joci. În principiu văd oportunităţi în acestă grupă şi sunt încântat de faptul că vom juca două amicale cu Franţa”.

Ljubinko Drulovic, selecţioner interimar al Serbiei: „Cred că este o grupă extrem de grea. Am petrecut aproape 10 ani în Portugalia ca jucător şi acum vom întâlni această ţară în preliminarii, după ce am jucat şi în preliminariile pentru EURO 2008. Portugalia este marea favorită a grupei, iar noi vom face tot posibilul să terminăm pe locul 2. Meciurile vor fi foarte grele şi va trebui să dăm dovadă de concentrare de la începutul campaniei până la final. Danemarca este o echipă nordică, dar cu o tehnică mai bună decât celelalte formaţii cu un stil asemănător. Albania şi Armenia îşi doresc mereu mai mult şi sunt formaţii care pun probleme la meciurile de acasă, deci va fi o competiţie interesantă. Ţara noastră merită să trimită echipa naţională la turneul final, cred că aveam calitatea necesară pentru acest lucru şi jucători care evoluează la mari cluburi ale Europei”.

Roman Berezovsky, portarul Armeniei: „Nu este o grupă simplă, dar acelaşi lucru îl vor spune şi adversarii noştri. Sunt convins că fiecare echipă va lupta până la ultima picătură de energie pentru o clasare cât mai bună. Portugalia porneşte ca favorită, dar celelalte echipe se vor bate de la egal la egal pe teren. În ceea ce ne priveşte, a trecut deja ceva timp de când ne temeam de echipele mari. Victoria noastră în Danemarca [în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2014] demonstrează acest lucru. Trebuie să credem în noi şi să demonstrăm că în fotbalul modern totul este posibil”.

Giovanni De Biasi, selecţionerul Albaniei: „Albania a avut ghinion la această tragere la sorţi. Fiecare echipă din grupă este puternică. Va trebui să luăm jocurile pe rând şi să sperăm că vom face o figură frumoasă. Trebuie să fim optimişti, să dăm totul şi să jucăm bine”.Comentarii