Cesare Prandelli, selecţionerul Italiei
Cesare Prandelli, selecţionerul Italiei

Reacţii în Grupa H după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2016

Selecţionerii Italiei, Croaţiei, Norvegiei, Bulgariei, Azerbaijanului şi Maltei comentează grupa H din preliminariile EURO 2016 Franţa.
Articol scris de David Petre
30 iulie 2014

Cesare Prandelli, selecţionerul Italiei

Cesare Prandelli, selecţionerul Italiei: „Este adevărat că am evitat Belgia şi Elveţia, dar nu cred că naţionala Croaţiei este în vreun fel inferioară celor două formaţii pe care toată lumea voia să le evite din urna a doua. Nu este o grupă aşa simplă cum ar putea crede unii. Croaţia şi Bulgaria au forţa să câştige grupa, am întâlnit Malta în ultimele preliminarii şi ştim că nu va fi uşor, Norvegia este o echipă bună, iar Azerbaijan creşte repede. Cred că este o grupă dificilă şi va trebui să ne pregătim bine dacă vrem să ne calificăm”.

Niko Kovac, selecţionerul Croaţiei: „Sunt mulţumit de tragerea la sorţi, însă recunosc că Italia este favorită. Celelalte echipe vor aspira la calificare şi va trebui să facem faţă mai multor stiluri de joc în această grupă. Va fi foarte interesant, dar sunt foarte optimist că ne vom îndeplini obiectivul de a merge la EURO 2016″.

Per-Mathias Hogmo, selecţionerul Norvegiei: „Puteam avea parte de o tragere la sorţi mai bună, dar putea fi şi mai rău. Sorţii ne-au hărăzit o grupă dificilă. Croaţia este una din cele mai bune echipe din urna a doua valorică şi va merge la Campionatul Mondial 2014, alături de Italia. Fără îndoială că Italia este marea favorită, dar restul grupei pare destul de echilibrat. În istoria noastră am făcut multe jocuri bune contra Italiei, atât în preliminarii cât şi la turnee finale, deci cred că va fi incitant. Faptul că la EURO 2016 vor merge 24 de echipe deschide mai multe posibilităţi şi mă aştept la o luptă aprigă până la final”.

Luboslav Penev, selecţionerul Bulgariei: „Este o grupa grea, dar nu imposibilă. Favorită certă este Italia, echipă pe care o cunoaştem foarte bine după ce am întâlnit-o şi în preliminariile pentru Campionatul Mondial, ca şi pe Malta. Norvegia este o echipă solidă, iar Croaţia are câţiva jucători top-class. O grupă foarte dificilă, însă avem o şansă decentă de a merge mai departe”.

Berti Vogts, selecţionerul Azerbaijanului: „Nu vom avea parte de cadouri. Suntem mulţumiţi că vom întâlni două echipe mari, Italia şi Croaţia, ambele calificate la Campionatul Mondial 2014. Echipa noastră s-a îmbunătăţit în ultima vreme, iar în ultima campanie am pierdut doar trei meciuri, de două ori cu Portugalia şi o dată cu Rusia. Nu vom face nici noi cadouri echipelor mari. Locul trei în grupă ar fi un vis, dar în fotbal totul este posibil. Dacă vom continua pe acelaşi drum şi dacă vom da dovadă de mai multă concentrare pe gazon, avem şi noi şansa noastră”.

Pietro Ghedin, selecţionerul Maltei: „Nu încape îndoială, avem în faţă o grupă foarte dificilă. Va trebui să muncim mult şi să credem în şansa noastră. Vom întâlni din nou Italia şi Bulgaria, cu care am jucat şi în preliminariile pentru Campionatul Mondial, iar Croaţia este un adversar de calibru. Una peste alta, nu vom întâlni echipe dispuse să renunţe la vreun punct”.



Comentarii