Fabio Capello, selecţionerul Rusiei
Fabio Capello, selecţionerul Rusiei

Reacţii în Grupa G după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2016

Selecţionerii Rusiei, Suediei, Austriei, Muntenegrului şi Liechtensteinului şi portarul Moldovei comentează grupa G din preliminariile EURO 2016 Franţa.
Articol scris de David Petre
30 iulie 2014

Fabio Capello, selecţionerul Rusiei

Fabio Capello, selecţionerul Rusiei: “Este o grupă grea. Vom întâlni Suedia, echipă pe care o cunosc bine, şi Muntenegru, pe care o ştiu şi mai bine după ce am întâlnit-o ca selecţioner al Angliei. Nu ştiu mare lucru despre Austria, însă toate aceste echipe au fost aproape de calificarea la Campionatul Mondial 2014. Respect toţi adversarii şi ştim deja că vom avea parte de meciuri dificile. Suedia este echipa pe care nimeni nu o dorea în grupă”.

Erik Hamren, selecţionerul Suediei: “Rusia este favorită la câştigarea grupei fiindcă este singura echipă calificată la Campionatul Mondial şi pentru că a depăşit Portugalia în ultimele preliminarii, ceea ce nu e puţin lucru. Austria este o altă echipă bună, tânără şi cu mare potenţial. Cunoaştem bine Moldova după ce ne-am întâlnit în precedentele preliminarii pentru Campionatul European. Despre celelalte formaţii nu avem informaţii detaliate, dar ştiu despre Muntenegru că a avut un început în forţă al preliminariilor pentru Campionatul Mondial. Va fi o provocare pe cinste”.

Marcel Koller, selecţionerul Austriei: “Avem parte de doi adversari de calibru, Rusia şi Suedia. Rusia este favorită, însă ştim cu toţii ce pot face Suedia şi Zlatan Ibrahimovic. Cred că ne putem califica din această grupă dacă ne vom atinge potenţialul şi dacă vom da 100% la fiecare meci. În ultimele preliminarii nu am făcut suficient, iar acum va trebui să ne îmbunătăţim jocul. Trebuie să muncim mult, să fim determinaţi pe teren şi să sperăm că norocul îşi va întoarce faţa şi spre noi”.

Branko Brnovic, selecţionerul Muntenegrului: “Este o grupă echilibrată şi cred că putem face faţă oricărui oponent. Rusia porneşte ca favorită, însă vom face tot posibilul să câştigăm grupa. Ne aşteptăm ca Suedia să fie super motivată după ce a ratat calificarea la Campionatul Mondial, iar Austria este o echipă tânără cu mulţi jucători talentaţi. Nu va fi uşor să ne calificăm, dar este posibil”.

Statislav Namaşco, portarul Moldovei: “Rusia şi Suedia sunt favorite certe, iar Muntenegru şi Austra sunt echipe valoroase. Va fi important să pornim cu dreptul în aceste preliminarii şi cred că ne-am putea lupta pentru locul 3. Cel mai important lucru este să credem în şansa noastră şi să dăm totul pe teren. În ultimele preliminarii am jucat bine contra tuturor echipelor, exceptând Anglia”.

Rene Pauritsch, selecţionerul Liechtensteinului: “În primul rând sunt fericit că voi întâlni ţara mea natală, Austria, dar şi Suedia cu superstarul Zlatan Ibrahimovic. Nu mă încântă însă faptul că din prima urnă vine Rusia, o echipă foarte tehnică, pregătită de un antrenor foarte cunoscut. Meciurile cu Muntenegru şi Moldova vor depinde foarte mult de condiţiile în care se vor juca. În trecut Liechtenstein a produs surprize nu o dată, deci sperăm să continuăm şi în această campanie”.Comentarii