Victor Piţurcă, selecţionerul României
Victor Piţurcă, selecţionerul României

Reacţii în Grupa F după tragerea la sorţi pentru EURO 2016

Selecţionerii României, Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe comentează grupa preliminară pentru EURO 2016 Franţa.
Articol scris de David Petre
30 iulie 2014

Victor Piţurcă, selecţionerul României

Victor Piţurcă, selecţionerul României: “Putem câştiga punctele puse în joc, însă concluzia e că fotbalul se joacă pe teren. Mai e o perioadă destul de lungă până vor începe meciurile oficiale. Până atunci se vor analiza foarte bine echipele pe care le vom întâlni. Însă mai e o perioadă destul de lungă până în toamnă. Se vor mai schimba multe, sper să se schimbe şi în ceea ce priveşte lotul nostru, pentru că nu stăm bine, nu stăm pe roze. Jucătorii noştri din străinătate nu prea joacă la echipele de club şi până în toamnă ar trebui să mai iasă la rampă şapte, opt, zece jucători ca să putem emite pretenţii. Cu Grecia nu va fi neapărat o revanşă. Era important să ne calificăm la Mondialul din Brazilia. Am pierdut această şansă, iar acum sper să ne calificăm la turneul final din Franţa. Dacă Ungaria e în grupa a doua valorică, înseamnă că merita să fie acolo, chiar dacă noi am câştigat contra lor. Nu uitaţi cum am reuşit să egalăm în ultimul minut”.

Fernando Santos, selecţionerul Greciei: “Nu putem vorbi despre o grupă grea sau uşoară. Grecia a fost în urna capilor de serie, dar asta nu înseamnă nimic, totul se va decide pe teren, acolo trebuie să demonstrezi că eşti mai bun. Nu contează că vom juca din nou cu România după ce am învins-o la barajul pentru Campionatul Mondial din Brazilia, vor fi meciuri diferite fiindcă nu este acelaşi lucru să joci în grupă sau în play-off. Şi oricum, nu doar România este în această grupă, şi celelelalte echipe sînt periculoase şi le vom trata cu maximă seriozitate şi respect”.

Pinter Attila, selecţionerul Ungariei: “În Ungaria există întotdeauna un mare interes pentru tragerile la sorţi, dar de fapt nu contează cu cine joci, ci important e să pregăteşti bine fiecare meci pentru a-l putea câştiga. Pe români îi cunoaştem foarte bine, am jucat cu ei recent. Finlanda are o echipă omogenă şi disciplinată. Le solicit fanilor să ne susţină să îi asigur că noi vom face tot ce putem. Vor urma momente dificile, deci sper că fanii vor fi aproape de noi şi ne vor susţine până la capăt. Trebuie să credem în această calificare, aşteptăm de 27 de ani să ajungem la un turneu final şi va trebui să găsim slăbiciunile adversarelor noastre”.

Mixu Paatelainen, selecţionerul Finlandei: “Am avut ceva noroc, sunt mulţumit de tragerea la sorţi. Totuşi, nu va fi niciun meci uşor în grupă şi trebuie să fim concentraţi total pe toată durata preliminariilor. Dacă vom juca la cel mai bun nivel al nostru, avem o şansă să se calificăm”.

Michael O’Neil, selecţionerul Irlandei de Nord: “Trebuie să recunosc că suntem mulţumiţi. Întotdeauna urmăreşti cu interes urna capilor de serie şi, chiar dacă ne aşteaptă meciuri grele cu Grecia, recunosc că era echipa pe care ne-o doream. Grupa în sine este echilibrată şi cred că ne putem bate de la egal cu oricine. Grecia este singura echipă din grupă care a obţinut calificări recente la turneele finale, iar acest lucru ne poate ajuta. Trebuie să ne câştigăm punctele de acasă şi să învăţăm din lecţiile ultimelor preliminarii când am pierdut pe teren propriu puncte preţioase contra unor echipe mai slabe. Faptul că vor fi 24 de echipe la turneul final schimbă lucrurile fundamental fiindcă oferă tuturor o şansă”.

Lars Olsen, selecţionerul Insulelor Faroe: “Putea fi mai bine, putea fi mai rău, una peste alta sunt mulţumit. Echipele din primele 3 urne sunt foarte bune, dar văd oportunităţi pentru noi contra Finlandei şi Irlandei de Nord. În ultimele preliminarii am obţinut un punct şi sper că vor reuşi mai multe de data aceasta.”Comentarii