Roy Hodgson, selecţionerul Angliei
Roy Hodgson, selecţionerul Angliei

Reacţii în Grupa E după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2016

Selecţionerii Angliei, Elveţiei, Sloveniei, Estoniei, Lituaniei şi San Marino comentează grupa E din preliminariile EURO 2016 Franţa.
Articol scris de David Petre
30 iulie 2014

Roy Hodgson, selecţionerul Angliei

Roy Hodgson, selecţionerul Angliei: “Sunt mulţumit. Elveţia va fi un adversar dificil fiindcă se află înaintea nostră în clasamentul FIFA. Au avut o campanie formidabilă în preliminariile Campionatului Mondial 2014, dar pentru mine Elveţia va rămâne mereu ceva special şi recunosc că mă încântă gândul de a merge să joc acolo şi să mă revăd cu vechi prieteni. Sunt foarte mulţumit că am picat cu Elveţia. Pentru fani este o grupă fantastică. Avem atât de mulţi fani care ne însoţesc la meciurile din deplasare şi acum vor avea ocazia să viziteze oraşe foarte, foarte atractive, Vilnius şi Tallin”.

Vladimir Petkovic, următorul selecţioner al Elveţiei: “Este o grupă interesantă pentru jucători, antrenori şi suporteri, iar noi avem o şansă bună de calificare. Avem o echipă tânără şi ambiţioasă şi nu ne vom teme de nimeni. Ne dorim calificarea directă la EURO 2016 şi ştim că aveam calitatea necesară pentru a ne înfrânge adversarii. Estonia şi Lituania sunt echipe cu background rusesc şi au mulţi tineri valoroşi. Nu este niciodată uşor să joci împotriva acestor echipe fiindcă nu ştii ce te aşteaptă, va trebui să ne documentăm temeinic. San Marino este o necunoscută, însă vom pregăti toate jocuri cu aceeaşi seriozitate. Slovenia a jucat bine în preliminariile pentru Campionatul Mondial şi a câştigat multă experienţă. Am văzut în meciul direct de la Berna cât a progresat sub bagheta lui Katanec. Anglia este favorită, însă Elveţia a demonstrat că i se poate opune. Va fi însă un moment deosebit să jucăm pe Wembley”.

Srecko Katanec, selecţionerul Sloveniei: “Sunt mulţumit, pe cât se poate după o tragere la sorţi. Când Michel Platini m-a întrebat după tragere ce părere am, i-am spus că îmi place grupa. Nu vom avea parte de deplasări foarte lungi care nu sunt pe placul fotbaliştilor. Sunt conştient de valoarea adversarilor, după ce echipele baltice au produs ceva surprize în trecutul apropiat. Pentru Slovenia este mai uşor să joace cu Anglia decât cu Olanda, Portugalia sau Spania, datorită particularităţilor jocului lor. Ne pot bate rău, dar sunt aspecte ale jocului mai uşor de abordat contra lor”.

Magnus Pehrsson, selecţionerul Estoniei: “Anglia este marea favorită şi va fi un adversar special. Prezenţa lor face grupa atractivă pentru toate celelalte echipe. Mi-am dorit să întâlnim o echipă foarte bună, Anglia sau Germania de exemplu. Dacă ne vom pregăti bine, cred că putem fi competitivi împotriva tuturor celorlalte echipe. Fotbalul estonian a crescut şi vom face tot posibilul să demonstrăm că suntem mai buni decât înainte”.

Igoris Pankratjevas, selecţionerul Lituaniei: “Nu pot spune că sunt nemulţumit de grupă, deşi trebuie să arătăm pe teren ce putem. Va fi interesant să întâlnim echipe noi precum Anglia sau Elveţia şi a trecut destul de mult timp de când am jucat contra Sloveniei. Meciurile cu Estonia vor fi pasionante, fiind o echipă care a crescut mult în ultima vreme. San Marino este o echipă cu care noi am avut probleme la meciul din deplasare”.

Pierangelo Manzaroli, selecţioner San Marino: “Pentru noi orice grupă este întotdeauna grea, dar acum va fi ceva special datorită prezenţei Angliei. Este o naţiune uriaşă a fotbalului şi pentru noi este o plăcere să jucăm contra echipelor de acest fel. Grupa este destul de echilibrată fiindcă în noul format echipa de pe locul trei se poate califica, dar acest lucru va face lucrurile şi mai dificile pentru noi fiindcă va fi o luptă dură până la final. Vom încerca să fim în topul jocului nostru, dar ştim că va fi foarte greu să facem puncte”.Comentarii