Martin ONeill şi Gordon Strachan, selecţionerii Irlandei şi Scoţiei
Martin ONeill şi Gordon Strachan, selecţionerii Irlandei şi Scoţiei

Reacţii în Grupa D după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2016

Selecţionerii Germaniei, Irlandei, Poloniei, Scoţiei, Gibraltarului şi georgianul Guram Kashia comentează grupa D din preliminariile EURO 2016 Franţa.
Articol scris de David Petre
30 iulie 2014

Martin ONeill şi Gordon Strachan, selecţionerii Irlandei şi Scoţiei

Joachim Low, selecţionerul Germaniei: “Din punct de vedere sportiv va fi o grupă interesantă cu Germania, Georgia, Scoţia, Irlanda şi Polonia. Este o grupe echilibrată şi, din punct de vedere al atmosferei, o grupă bună. Sunt câţiva jucători ai Poloniei care evoluează în Bundesliga, iar meciurile în Scoţia şi Irlanda sunt mereu speciale datorită atmosferei. Nu vreau să spun că suntem favoriţi, dar probabil toată lumea crede acest lucru. Noi ne propunem întotdeauna să câştigăm grupa preliminară şi să tranşăm calificarea cât mai repede, iar această campanie nu va face excepţie. Scoţia şi Irlanda pun mult suflet în joc, sunt echipe foarte dinamice şi pline de pasiune. Este o mare mândrie acolo să îţi reprezinţi ţara şi fiecare jucător continuă să lupte chiar dacă e condus cu 2-0, nu renunţă niciodată. Meciurile contra lor sunt întotdeauna foarte intense şi trebuie să îţi atingi cel mai înalt nivel pentru a câştiga. Despre Gilbraltar nu ştiu mare lucru, este prima lor participare. Joacă la Faro, în Portugalia, şi cred că va fi interesant să vedem ce ne aşteaptă acolo”.

Martin O’Neill, selecţionerul Irlandei: “Este o grupă dificilă dar plină de pasiune. Meciurile contra Scoţiei vor fi speciale şi sunt sigur că Gordon Strachan este la fel de nerăbdător ca şi mine. Sunt alte grupe care poate ne-ar fi convenit mai mult, dar nu vom pierde vremea să ne plângem. Germania este echipa excepţională în această grupă, dar avem multe motive să luptăm. Să intrăm cu o mentalitate pozitivă în grupă şi să ne facem treaba! Cu excepţia Germaniei, toate celelalte echipe par capabile să facă puncte, deci va fi interesant până la final”.

Adam Nawalka, selecţionerul Poloniei: “Nu este o grupă de vis pentru noi. Primele mele gânduri sunt că Germania este favorită iar toate celelalte echipe au şanse egale de calificare. Este interesant că ne vom lupta pentur un loc la EURO 2016 cu echipe pe care le vom întâlni în următoarele amicale, Scoţia în martie şi Germania în mai, după ce acum câteva luni am avut un amical în Irlanda, deci putem spune că ne vom cunoaşte destul de bine adversarele. Cel mai important lucru este să credem în calificare şi să muncim mult. Din punct de vedere logistic suntem pregătiţi pentru această calificare, rămâne să ne pregătim şi fotbalistic”.

Gordon Strachan, selecţionerul Scoţiei: “Fiecare meci va avea ceva special. Germania este una din cele mai bune echipe din lume şi va fi fantastic să o întâlnim, mai ales pentru suporteri. Este o tragere la sorţi foarte frumoasă. Tocmai m-am văzut cu Martin O’Neill şi era la fel de entuziasmat. Suntem buni prieteni acum, dar va veni momentul în care vom scoate mânuşile. Nu putem şti cum vor decurge următorii doi ani în ceea ce priveşte forma jucătorilor şi accidentările, dar dacă vom fi feriţi de surprize neplăcute avem o şansă la calificare. Dacă ne vom păstra o stare de spirit pozitivă va fi bine, dar ştim că vor fi meciuri mai puţin bune şi va trebui să depăşim aceste momente. Cred că dacă vom juca la nivelul la care putem juca avem o bună şansă la calificare”.

Guram Kashia, fundaş al naţionalei Georgiei: “Germania este favorită clară să câştige grupa cu maxim de puncte. Celelalte echipe – Irlanda, Scoţia, Polonia şi noi – ne vom lupta pentru locul doi. Va fi foarte important câte puncte se vor face în meciurile directe dintre aceste echipe. Suntem într-o situaţie interesantă fiindcă nu se poate spune că suntem într-o grupă slabă, dar în acelaţi timp nu este nici atât de puternică să nu ne putem califca la EURO 2016″.

Allen Bula, selecţionerul Gibraltarului: “A fost un drum lung până aici. La un moment dat părea ceva suprarealist, însă astăzi a devenit real. Şi mi s-a împlinit şi un vis: am primit Germania. Din primele momente am simţit că vom juca împotriva lor, iar faptul că se întâmplă este fantastic pentru Gibraltar. Suntem într-o grupă grea, dar pentru noi orice meci ar fi fost greu, împotriva oricui. Va fi excelent să jucăm împotriva Germaniei, o naţiune uriaşă a fotbalului, Irlanda şi Scoţia. Acum toată lumea a văzut grupa şi mesajul pentru cei de acasă este că trebuie să ne punem pe treabă fiindcă vom întâlni giganţi ai fotbalului şi trebuie să fim foarte competitivi. Trebuie să demonstrăm Europei că merităm să fim aici şi să creăm ceva probleme pe parcurs. Va fi foarte multă muncă, dar mergem acolo ca să facem câteva puncte”.Comentarii