Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei
Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei

Reacţii în Grupa C după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2016

Selecţionerii Spaniei, Ucrainei, Slovaciei, Belarusului, Macedoniei şi Luxemburgului comentează grupa C din preliminariile EURO 2016 Franţa.
Articol scris de David Petre
30 iulie 2014

Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei

Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei: “Nu este o grupă aşa uşoară cum pare din afară. Vom da piept cu echipe în plină ascensiune, tinere şi puternice. Vremea rece ar putea fi un factor important în grupă, fiindcă vom avea de făcut mai multe excursii în estul Europei. Ucraina este, probabil, cel mai dificil dintre oponenţi. O vom lua uşor, meci de meci, fără să subestimăm pe cinemva. Deplasările vor fi lungi, iar rivalii ne vor pregăti surprize. Mi-ar plăcea ca atunci când vom merge în Ucraina să avem o nouă sărbătoare, aşa cum a fost în 2012 la Kiev (când Spania a câştigat Campionatul European). Sunt amintiri de neuitat”.

Mykhailo Fomenko, selecţionerul Ucrainei: “Spania este favorita clară a grupei C: nu sunt doar deţinătorii titlului mondial şi european, dar cei care conduc acum jocul. Celelalte echipe par mai slabe şi de valori egale, dar asta nu înseamnă că noi vom aborda altfel jocurile. Va trebui să fim motivaţi pentru orice meci, aşa cum am fost în preliminariile pentru Cupa Mondială”.

Jan Kozac, selecţionerul Slovaciei: “Aş fi preferat alţi adversari, nu Spania şi Ucraina, dar măcar Spania va fi un magnet pentru fanii noştri. Spre deosebire de alte grupe, aici nu există echipe slabe. Va fi greu să ajungi în top”.

Georgi Kondratiev, selecţionerul Belarusului: “Putea fi mai bine, putea fi mai rău, asta este situaţia. Tot ce putem face este să luptăm la fiecare meci şi atunci va fi bine. Nu putem vorbi de noroc sau nenoroc. Spania este favorită certă şi, deşi aş fi preferat să nu avem adversari pe care i-am întâlnit şi în ultima campanie, nu mă deranjează că o vom întâlni din nou. Ucraina este o echipă bună şi solidă. Slovacia şi Macedonia pot fi surprizele grupei, iar de Luxemburg ne leagă evoluţii mai puţin bune în trecut, însă acest lucru nu mă sperie. Va trebui să respectăm toţi adversarii şi să intrăm de fiecare dată pe teren ca şi cum ar fi un meci decisiv. Eu cred în succesul nostru, important este să o facă şi jucătorii”.

Boshko Djurovski, fost selecţioner al Macedoniei: “Spania este marea favorită a grupei, dar să întâlnim campioana mondială şi europeană la Skopje va fi fantastic pentru fani. În ceea ce priveşte celelalte echipe din grupă, cred că ne putem măsura forţele cu fiecare. Ucraina pare favorită la locul 2, dar nu ne scoateţi nici pe noi din calcule”.

Luc Holtz, selecţionerul Luxemburgului: “Cele două meciuri cu tripla campioană europeană vor fi foarte speciale pentru noi. Pe de altă parte vom întâlni echipe pe care le-am mai învins în trecut, deci va trebui să aşteptăm să vedem ce putem obţine în această campanie. Nu voi face predicţii şi nu mă voi avânta să stabilesc obiective privind numărul de puncte pe care le vom face. Cel mai important pebtru noi este să ne dezvoltăm ca echipă”.Comentarii