Marcus Rashford, Anglia
Marcus Rashford, Anglia

Rashford şi Emre Mor, cei mai tineri jucători de la Euro 2016. Anglia, echipa cu cea mai scăzută medie de vârstă

Anglia va fi echipa cu cea mai scăzută medie de vârstă de la Euro 2016, în timp ce atacantul Marcus Rashford va fi cel mai tânăr jucător de la turneul final.
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 iunie 2016

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, a anunţat încă de la începutul campaniei de calificare la Campionatul European 2016 câ îşi propune o reconstrucţie la nivelul echipei naţionale şi că va acorda încredere multor jucători de perspectivă, iar ideea exprimată de fostul antrenor al celor de la Liverpool a fost confirmată de alegerile privind lotul pentru turneul final din Franţa.

Anglia va fi echipa cu cea mai scuzută medie de vârstă, 25.39 ani, urmată de naţionala Germaniei (25.43 ani), campioana mondială aflându-se la rândul ei într-un proces de schimbare a generaţiei, odată cu retragerea unor jucători emblematici precum Miroslav Klose sau Philipp Lahm. Belgia (25.96 ani) şi Croaţia (26.30 ani) sunt alte două echipe naţionale cu o medie de vârstă relativ scăzută, în timp ce la polul opus se află reprezentativa Irlandei, care se va baza pe experienţa unor jucători precum Robbie Keane sau John O’Shea, ambii în vârstă de 35 de ani. Naţionala pregătită de Martin O’Neill se va prezinta astfel la Euro 2016 cu o echipă a cărei medie de vârstă este de 29.39 ani, urmată de Rusia, Cehia şi Italia într-o ierarhie a selecţionatelor cu cea mai ridicată medie de vârstă la turneul final din Franţa.

La nivel individual, Marcus Rashford şi Emre Mor vor fi cei mai tineri jucători de la Campionatul European 2016. Atacantul în vârstă de 18 ani al celor de la Manchester United şi mijlocaşul de bandă care în această săptămână a semnat un contract cu Borussia Dortmund sunt desărţiţi de doar câteva luni şi au debutat pentru Anglia, respectiv Turcia, în meciurile amicale disputate recent în cadrul perioadei de pregătire înainte de Euro 2016. Portarii Shay Given şi Gábor Király vor fi jucătorii cei mai în vârstă de la Campionatul European din Franţa.Comentarii