Radovan Ćurčić, selecţionerul Serbiei la EURO 2016

Radovan Ćurčić, selecţionerul Serbiei
Radovan Ćurčić, selecţionerul Serbiei
Articol scris de Florin Codreanu

Radovan Ćurčić s-a născut pe 10 ianuarie 1972 la Ivanijca, în fosta Republică Iugoslavă. Ca fotbalist a fost un atacant masiv de careu, care şi-a petrecut cea mai mare parte din carieră în primele două ligi din Iugoslavia şi Serbia.

A fost golgeterul echipei Javor Ivanjica în sezonul 2001-2002 al ligii secunde din Serbia cu 24 de goluri şi a intrat în atenţia unor echipe ca Steaua Roşie Belgrad şi Vojevodina Novi Sad. A ales însă OFK Beograd un an mai târziu, apoi cariera sa a cunoscut un declin, ajungând să îmbrace tricoul unor echipe precum Gorica, Borac Cacak şi din nou Javor Ivanjica.

După retragerea sa din activitate a devenit antrenor la Javor şi mai apoi la Borac Cacak, fără a avea însă rezultate deosebite. Din 2010 a fost numit în funcţia de antrenor secund al primei reprezentative a Serbiei. A lucrat la nivelul naţionalei Serbiei cu Vladimir Petrovic şi Sinisa Mihajlovic, iar din 2013 a preluat echipa de tineret sub 21 de ani a ţării sale.

În noiembrie 2014 a fost numit antrenor interimar după demiterea lui Dirk Advocaat, însă recent a fost confirmat în funcţia de selecţioner pentru preliminariile Campionatului European din Franţa 2016.

  • Data naşterii:
  • Naţionalitate:
  • Cariera de jucător:
  • Antrenor la echipe de club:

Selecţionerii echipelor de la EURO 2016