Germania, învingătoare în Spania
Germania, învingătoare în Spania

Preşedintele Federaţiei Germane, rezervat în privinţa calificării la EURO 2016

După un start poticnit în preliminariile EURO 2016, Germania este la egalitate de puncte (7) cu Irlanda şi Scoţia, în spatele Poloniei (10 puncte).
Articol scris de Dumitru Iliescu
23 martie 2015

Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, este rezervat în privinţa şanselor de calificare a actualei campioane mondiale la turneul final al EURO 2016. După un start poticnit în preliminarii, Germania este la egalitate de puncte (7) cu Irlanda şi Scoţia, în spatele Poloniei (10 puncte).

„Trebuie să recunosc că există îngrijorarea că am putea rata turneul final din Franţa”, a declarat şeful forului fotbalistic de la Berlin. „Nu sunt atât de încrezător pe cât aş fi crezut că voi în acest punct al preliminariilor, dar am încredere în grupul de jucători şi în selecţioner”.

Joachim Low, care şi-a prelungit recent contractul cu naţionala Germaniei cu doi ani, este însă de altă părere. „Nu sunt deloc îngrijorat în ceea ce priveşte calificarea. Am avut un start ezitant şi am pierdut câteva puncte, ceea ce ne obligă să câştigăm în Georgia şi apoi în Scoţia şi Irlanda, dar sunt 100% optimist că putem realiza acest obiectiv”.

Germania joacă duminică la Tbilisi cu Georgia, echipă ce a înregistrat o singură victorie în preliminariile EURO 2016, 3-0 cu Gibraltar. Cu patru zile înaintea acestui meci, nemţii au programat un amical contra Australiei la Kaiserslautern.Comentarii