Spania
Spania

Presa spaniolă a descoperit 5 motive pentru care Spania va fi din nou campioană europeană

Înainte de duelul cu Turcia, presa madrilenă a descoperit cinci motive pentru care Spania va deveni din nou Campioana Europei.
Articol scris de Florin Codreanu
16 iunie 2016

Chiar dacă Spania s-a impus greu în faţa Cehiei şi n-o aşteaptă un meci prea uşor în compania Turciei, presa spaniolă rămâne optimistă. Înainte de duelul contra naţionalei la care evoluează Arda Turan, presa din capitala Spaniei a tras concluziile de rigoare şi a descoperit cinci motive pentru care Spania va deveni din nou Campioana Europei.

1. Stilul de joc

Spania a demonstrat împotriva cehilor că stilul de joc implementat în urmă cu aproape un deceniu este nenegociabil. În ultimele partide amicale înainte de startul turneului final, spaniolii au încercat să-şi evidenţieze acest stil printr-o posesie derulată în special în ultimii 30 de metri adverşi. Spania domină mijlocul terenului în compania oricărui adversar şi o face indiferent de mijlocaşii pe care Vicente del Bosque îi foloseşte. Contra Cehiei şi-a impus stilul, chiar dacă golul a venit târziu.

2. Unitate

Vestiarul spaniolilor este foarte puternic. Indiferent de echipele de la care provin, spaniolii se sprijină între ei şi sunt concentraţi pentru a reuşi o nouă performanţă magică. Până şi rivalii Gerard Pique şi Sergio Ramos şi-au dat mâna, cei doi titulari ai Spaniei făcând pasul decisiv spre împăcare chiar şi în mediile de socializare, acolo unde au decis să „se urmărească” din nou reciproc pe Twitter. Capitolul unitate este foarte important pentru o echipa naţională şi în special pentru La Roja, care şi-a construit marea echipă din 2008-2010 mizând exact pe aceste detalii.

3. Spania îl are pe Andres Iniesta

Cel mai bun dirijor de orchestră din lume pentru presa spaniolă. Andres Iniesta a ajuns la parametri optimi la acest turneu final iar spaniolii declamă: „Dacă Andres e sănătos şi apt de meci, adversarii n-au nicio şansă”. Faţă de rolul de la Barcelona, Iniesta a primit puţin mai multă libertate de acţiune la echipa reprezentativă, iar contra Cehiei a făcut spectacol. Jocul său a determinat presă de specialitate să-i acorde premiul de MVP al partidei, iar pentru Spania, Iniesta pare să fie din nou cea mai importantă piesă din puzzle.

4. Alternative suficiente pentru gol

Spania n-a marcat uşor împotriva cehilor, dar asta nu înseamnă că duce lipsa de alternative. Nu doar Aduriz şi Morata au responsabilitatea golului pentru La Roja, consideră presa iberică. Nolito, David Silva, Thiago Alcantara sau Lucas Vazquez sunt jucători care pot decide meciuri în detalii de câteva secunde. Iar pentru o naţională este foarte important să ai la dispoziţie un astfel de grup.

5. Bancă de rezerve de lux

Jurnaliştii spanioli notează şi acest ultim argument: Spania are într-adevăr o bancă de rezerve de lux. Luni, pe banca spaniolilor se aflau Koke, Aduriz, Thiago Alcantara, Pedro, Casillas, Bellerin sau Azplilicueta, jucători de o calitate extraordinară. Iar „când ai un asemenea lot echilibrat valoric şi de cel mai înalt nivel, poţi spera fără emoţii că vei putea obţine un nou trofeu european”, concluzionează spaniolii.Comentarii