Costel Pantilimon, România
Costel Pantilimon, România

Premier League, campionatul cu cei mai mulţi jucători la Euro 2016. Pantilimon, unicul reprezentant al României

O cincime din totalul jucătorilor care vor participa la Campionatul European 2016 din Franţă evoluează în Premier League la nivelul echipelor de club.
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 iunie 2016

Premier League va furniza aproape 20% din totalul jucătorilor care vor participa la Campionatul European 2016, mai mult decât oricare alt campionat. Un total de 103 jucători dintre cei 552 prezenţi în Franţa pentru Euro 2016 evoluează în prima ligă engleză, următorul campionat ca reprezentare fiind Bundesliga, cu 57 de jucători.

 

Prima ligă spaniolă, care a dominat încă o dată fotbalul continental la nivelul echipelor de club, prin succesul obtinut de Real Madrid în UEFA Champions League, respectiv FC Sevilla în UEFA Europa League, va fi reprezentată de 34 de jucători, după cum informează site-ul polonez Ekstrastats, autor al unui studiu care evidenţiază faptul că liga a doua din Anglia (Championship) va avea 31 de jucători la Euro 2016, mai mult ca Ligue 1. 18 dintre cele 24 de naţionale care sunt calificate la competiţia din această vară vor avea în lot cel puţin un jucător din Premier League, selecţionata Ţării Galilor având 13 jucători din prima ligă engleză, în timp ce Irlanda şi Beglia câte 12. Portarul celor de la Watford, Costel Pantilimon, este singurul jucător din lotul echipei naţionale a României care activează în Premier League.

În ceea ce priveşte echipele de club, Liverpool şi Juventus sunt cele mai bine reprezentate la Campionatul European 2016, fiecare cu câte 12 jucători, urmate de Tottenham (11), Manchester United (10) şi Arsenal (8).Comentarii