Germania, campioana mondială din 2014
Germania, campioana mondială din 2014

Predicţii similare Bing şi Yahoo: Germania câştigă EURO 2016, România nu trece de grupe

Două motoare de căutare cu rezultate remarcabile în prezicerea deznodământului anumitor evenimente, au făcut predicţii privind EURO 2016.
Articol scris de David Petre
8 iunie 2016

Utilizând o serie de parametri de analiză social media, comportament al utilizatorilor şi date statistice cu caracater sportiv, motorul de căutare dezvoltat de Microsoft, Bing, a oferit o predicţie privind desfăşurarea Campionatului European de Fotbal 2016. Conform analizei, actuala campioană mondială Germania ar urma să triumfe în această vară şi în Europa.

În ultimii ani, Bing a prezis cu succes rezultatele unor evenimente precum Referendumul din Scoţia, premiile Oscar, Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 sau Mondialul de Cricket. Mai mult, algoritmul a returnat în mod corect desfăşurarea întregului tablou eliminatoriu la Mondialul din Brazilia.

Predicţiile oferite de Bing în ceea ce priveşte EURO 2016 sunt susţinute în cea mai mare parte şi de Yahoo, care a folosit în propria analiză, alături de datele statistice ale Yahoo Sports, şi 20 de miliarde de postări pe Tumblr. Germania este dată drept viitoarea campioană europeană după o finală cu Spania, în timp ce semifinalistele ar fi Anglia şi Franţa.

Dacă ar fi să ne luăm după datele oferite de Yahoo, România nu s-ar bucura de succes la EURO 2016. Echipa noastră ar urma să obţină doar două puncte în urma unor egaluri cu Elveţia şi Albania şi, de pe locul trei, nu ar prinde faza eliminatorie a competiţiei.Comentarii