Portugalia a învins Estonia cu 7-0 înainte de EURO 2016
Portugalia a învins Estonia cu 7-0 înainte de EURO 2016

Portugalia – Estonia 7-0. Dublă pentru Ronaldo în ultimul amical înainte de EURO 2016

Portugalia a încheiat en fanfare campania de pregătire pentru EURO 2016 şi merge cu speranţe mari la turneul final din Franţa.
Articol scris de David Petre
9 iunie 2016

Portugalia a încheiat campania de pregătire pentru EURO 2016 cu o victorie categorică în faţa Estoniei şi pare să aibă pe teren argumente pentru a îndeplini obiectivul nominalizat de selecţionerul Fernando Santos, câştigarea titlului continental. După 3-0 cu Norvegia, Portugalia pierduse cu 1-0 amicalul cu Anglia disputat la Londra, însă în acel meci nu putuse conta pe Cristiano Ronaldo şi, în plus, evoluase o bună parte a jocului în inferioritate numerică.

Între timp starul lui Real Madrid s-a alăturat lotului lusitan şi a fost folosit în primele 45 de minute ale amicalului cu Estonia, suficient pentru a-şi trece în cont o dublă. Ronaldo a deschis scorul în minutul 36 cu o puternică lovitură de cap şi a urcat scorul pauzei la 3-0 după ce Ricardo Quaresma punctase şi el cu un superb şut la colţul lung.

Portugalia a continuat să meargă ceas şi fără Ronaldo. Danilo Pereira a marcat pentru 4-0 după o lovitură de colţ, apoi Karol Mets a fost autorul unui autogol după o neînţelegere cu portarul Pavel Londak. A venit rândul lui Quaresma să realizeze dubla, iar tabela a fost închisă de Eder cu un şut superb în minutul 80.

Portugalia debutează la EURO 2016 împotriva Islandei şi mai are de jucat în Grupa F cu Austria şi Ungaria.Comentarii