Preliminariile EURO 2016, Grupa D, 13 iunie 2015, ora 19:00
Polonia
Polonia
4 - 0
Georgia
Georgia

Arkadiusz Milik 62
Robert Lewandowski 89
Robert Lewandowski 90+2
Robert Lewandowski 90+3
 
 
Polonia - Georgia 4-0 în preliminariile EURO 2016
Polonia - Georgia 4-0 în preliminariile EURO 2016

Polonia – Georgia 4-0. Milik şi Lewandowski păstrează Polonia în fruntea grupei D

Polonia a câştigat la scorul meciul cu Georgia, rămâne lider în Grupa D şi se îndreaptă cu paşi siguri spre turneul final EURO 2016.

Polonia rămâne liderul Grupei D după succesul categoric înregistrat în faţa Georgiei, 4-0 la Varşovia. Reduta georgienilor a rezistat cu brio doar 60 de minute pe National Stadium, apoi Lewandoswki a bifat patru minute de vis şi a năruit orice speranţe pentru oaspeţi.

Polonezii controlează grupa D şi se îndreaptă cu paşi repezi spre Euro 2016. Selecţionerul Adam Nawalka l-a ţinut pe Kuba Błaszczykowski pe bancă, pentru duelul cu Georgia preferându-l pe mijlocaşul ofensiv de la FC Koln, Peszko. Cu Peszko şi Grosicki în benzile terenului şi cu forţa oferită de mijlocaşii centrali Krychowiak şi Mączyński, gazdele şi-au dominat adversarul direct, chiar dacă în primele 45 de minute nu au reuşit să concretizeze această dominare categorică şi pe tabela de marcaj. Decarul polonezilor, Kamil Grosicki, a ratat primele oportunităţi de gol ale serii, însă şuturile sale din minutele 10 şi 14 au ocolit poarta oaspeţilor. Robert Lewandowski a ieşit şi el la rampă în minutul 20, însă portarul Loria a respins excelent în corner reluarea nouarului polonez. Până la pauză, Milik şi acelaşi insistent Grosicki au ratat alte două bune oportunităţi de gol, în timp ce replica palidă a georgienilor a purtat semnătura lui Kobakhidze, însă Fabianski a reţinut cu siguranţă.

După pauză, Polonia a mărit presiunea la poarta lui Loria şi, în minutul 60, a reuşit deschiderea scorului. Arkadiusz Milik, probabil cel mai bun jucător al meciului, a şutat senzaţional de la peste 20 de metri, făcând practic inutil plonjonul spectaculos al portarului Loria. Două minute mai târziu, fostul jucător de la CFR Cluj, Chanturia, şi-a făcut apariţia în teren pentru georgieni, însă nici intrarea sa nu a putut salva seara elevilor lui Kakhaber Tskhadadze. Cu câteva minute înainte de final, georgienii puteau da totuşi lovitura, însă Navalovsky a ţintit doar bară porţii lui Fabianski.

Şi în loc de 1-1 s-a făcut 2-0, pentru că la faza imediat următoare Milik a pasat excelent pentru Lewandowski, iar starul lui Bayern a reuşit să majoreze cu calm avantajul echipei sale naţionale. Mai mult, în ultimele două minute de prelungiri, Lewandowski a mai punctat de alte două ori din pasele lui Jakub Błaszczykowski şi, din nou, Arkadiusz Milik. Pentru atacantul în vârstă de 26 de ani reuşitele din această seară l-au urcat la cota 4 în preliminarii şi la cota 27 în tricoul echipei reprezentative.

Polonia acumulează acum 14 puncte în şase meciuri şi ajunge la 20 de goluri marcate în Grupa D. În septembrie, Szukala et comp se vor deplasa în Germania, în timp ce Georgia va primi pe teren propriu replica Scoţiei.Statisticile meciului

 
47
Posesie
53
 
 
16
Total şuturi
7
 
 
10
Pe poartă
3
 
 
6
Afară
4
 
 
0
Blocate
0
 
 
0
Bare
1
 
 
10
Cornere
4
 
 
1
Offside
1
 
 
0
Galbene
0
 
 
0
Roşii
0
 
 
9
Faulturi
10
 
 
388
Total pase
493
 
 
345
Completate
424
 

Filmul meciului

 
46'
Murtaz Daushvili
(Tornike Okriashvili)
Arkadiusz Milik
(Krzysztof Mączyński)
62'
 
 
63'
Giorgi Chanturia
(Mate Vatsadze)
Jakub Błaszczykowski
(Sławomir Peszko)
64'
 
 
76'
Bachana Tskhadadze
(Alexander Kobakhidze)
Tomasz Jodłowiec
(Kamil Grosicki)
80'
 
Robert Lewandowski
(Arkadiusz Milik)
89'
 
Marcin Komorowski
(Michał Pazdan)
90'
 
Robert Lewandowski
(Jakub Błaszczykowski)
90'+2
 
Robert Lewandowski
(Arkadiusz Milik)
90'+3
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Polonia - Georgia