Antoine Griezmann, Franţa
Antoine Griezmann, Franţa

Pogba şi Griezmann în afara primului unsprezece pentru meciul Franţa – Albania?

Presa franceză speculează că Deschamps i-ar putea scoate din primul unsprezece pentru meciul cu Albania pe Pogba şi Griezmann.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Franţa fotbalistică trăieşte parcă într-o dezbatere permanentă. Problemele cauzate de scandalul Benzema – Valbuena şi situaţia lui Nasri au înrăutăţit lucrurile la nivelul primei reprezentative. Acum este rândul starurilor Pogba şi Griezmann să iasă în prim plan, dar negativ. Presa franceză i-a arătat cu degetul după prestaţia sub aşteptări din partida cu România, iar fanii nu par să-i ierte nici ei. Aşteptările suporterilor francezi sunt mari şi aceştia pot trece foarte uşor de la starea de exaltare absolută la critici absurde. Cam la fel se întâmplă de multe ori şi în presă, unde starurile Franţei au fost puse la zid de principalele cotidiane sportive.

L’Equipe a titrat ieri „Incertitudinea numită Griezmann”, în timp ce Le Parisien a fost mai calm: „Pogba e uman”. Patrice Evra le-a luat însă ieri apărarea colegilor săi: „Suntem oameni şi avem nevoie de linişte. Avem foarte mult de muncă şi din fericire avem destul timp la dispoziţie să îndreptăm ceea ce am făcut rău la debut” a declarat fundaşul lui Juventus Torino. Şi selecţionerul Didier Deschamps a sărit în apărarea elevilor săi: „Paul nu m-a decepţionat cu nimic. În ceea ce-l priveşte pe Antoine, pot spune că este într-o formă foarte bună, este foarte tânăr şi va demonstra ce poate”.

Cu toate acestea, Deschamps nu s-a sfiit să-i schimbe pe amândoi în meciul cu România. Griezmann a ieşit după 66 de minute, iar Pogba zece minute mai târziu, atrăgând astfel tot felul de reacţii. Paul de Guen, fostul antrenor de la Paris Saint Germain a reacţionat primul: „Nu a fost deloc în ordine schimbarea lui Pogba, cel puţin nu pentru încrederea sa. Un lider trebuie să rămână în teren cât mai mult timp. Schimbarea lui a născut dubii” a transmis acesta.

În ceea ce-l priveşte pe Deschamps, presa franceză speculează că acesta i-ar putea scoate din primul unsprezece pentru meciul cu Albania chiar pe cei doi. Oficial, Deschamps ar vrea să-i odihnească, neoficial, susţine Le Parisien, Deschamps a fost tare supărat pe ceea ce au oferit cei doi lideri ai „cocoşilor” în partida cu România. Tehnicianul francez nu ar vrea însă să-i pedepsească pe cei doi ci doar să-i motiveze suplimentar, dar şi să-i odihnească, mai ales pe Griezmann, care se spune că acuză o stare de oboseală evidentă. Starul lui Atletico Madrid a disputat în acest sezon 54 de meciuri, adică 4381 de minute, însă anunţă: „Sunt în formă, mă simt foarte bine acum, oboseala am resimţit-o înainte de finala Ligii Campionilor, dar am avut timp să mă recuperez”. Ce va urma pentru Franţa, vom vedea însă mâine, 15 iunie, de la ora 22:00 ora României.Comentarii