Petr Cech, Cehia
Petr Cech, Cehia

Petr Cech ia în calcul retragerea de la naţională după Euro 2016

Experimentatul portar al Cehiei, Petr Cech, s-ar putea retrage de la echipa naţională odată cu finalul Campionatului European 2016 din Franţa
Articol scris de Răzvan Mitacu
5 aprilie 2016

Portarul celor de la Arsenal, Petr Cech, a recunoscut că se gândeşte să îşi încheie cariera la nivel internaţional după Campionatul European 2016, care pentru el va reprezenta al patrulea turneu final de acest fel, după ce a mai evoluat pentru Cehia la Euro 2004 (unde a avut o contribuţie decisivă în performanţa naţionalei, care a ajuns în semifinale), Euro 2008 şi Euro 2012.

Cech a făcut parte constat din lotul Cehiei începând cu 2002, de la vârsta de 19 ani şi a fost desemnat cel mai bun portar de la Euro 2004. Chelsea a obţinut semnătura portarului ceh încă înainte de turneul final din 2004, iar odată cu venirea lui pe Stamford Bridge Cech a devenit titular incontestabil, înlocuindu-l pe unul dintre favoriţii fanilor, italianul Carlo Cudicini.

Ajuns la 33 de ani, portarul ceh ia în considerare varianta retragerii din echipa naţională, pentru a-şi putea îndrepta întreaga atenţie pe evoluţiile de la Arsenal, alături de care speră să câştige titlul îniante de a-şi încheia definitiv cariera: „Voi împlini 34 de ani şi poate că a venit momentul să mă găndesc serios la această variantă.” – a precizat Ceh pe site-ul său oficial – „În ultima vreme mă gândeam dacă după 14 ani la echipa naţională nu a venit timpul să închei acest capitol din viaţa mea. Este prea devreme pentru a spune cu certitudine, dar iau în calcul această posibilitate, deoarece până la urmă nu întineresc. Cu cât am mai puţin de călătorit şi de evoluat la naţională, cu atât mă pot concentra mai mult pe Arsenal. Pentru toată lumea vine la un moment dat clipa în care trebuie să ia o decizie şi să aleagă o nouă direcţie, iar acest lucru s-ar putea întâmpla după Euro 2016.” – a concluzionat Petr Cech.

Cehia face parte din grupa D de la Campionatul European din Franţa, unde va înfrunta Spania, Croaţia şi TurciaComentarii