Vladimir Petkovic, selecţionerul Elveţiei
Vladimir Petkovic, selecţionerul Elveţiei

Petkovic: „Trebuie să ne ridicăm la nivelul Franţei”

Selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, a discutat despre meciul pe care echipa sa îl va disputa maine contra Franţei, în grupa A de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 iunie 2016

O victorie cu Albania (1-0) şi un rezultat de egalitate (1-1) înregistrat în meciul cu echipa naţională a României au plasat Elveţia într-o situaţie favorabilă pentru a obţine calificarea în rundele eliminatorii ale Campionatului European 2016. Oamenii lui Vladimir Petkovic au posibilitatea de a încheia chiar pe prima poziţie a grupei, în cazul unui succes în partida programată duminică seară cu Franţa, deşi selecţionerul elveţian rămâne prudent:

„Franţa rămâne favorita la câştigarea grupei şi chiar a Campionatului European.” – a declarat Vladimir Petkovic la conferinţa de presă susţinută în această dupa amiază. – „De-a lungul primelor două meciuri am putut vedea foarte multă calitate în jocul lor, dar nu este întotdeauna uşor, deoarece putem observa cât de multă presiune există pentru Franţa din partea presei locale. Au obţinut rezultate bune pâne acum şi la fel ca orice naţională de top, jocul lor a crescut constant de-a lungul competiţiei. Mâine vom înfrunta o mare echipă, dar trebuie să demonstrăm că suntem la nivelul lor.” – a adăugat fostul tehnician al celor de la Lazio.

„Vom încerca să ne facem jocul obişnuit şi să punem în dificultate echipa Franţei, dar nu depinde numai de noi. Avem o şansă de a încheia pe prima poziţie a grupei, ceea ce ar reprezenta o performanţă prestigioasă pentru Elveţia şi ar oferi posibilitatea de a înfrunta în optimi un adversar mai accesibil, cel puţin pe hârtie. Este adevărat că şi un rezultat de egalitate ne asigură continuarea în competiţie, însă noi ne dorim mai mult, ne dorim să arătăm că putem evolua de la egal la egal cu marile forţe ale Europei.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Elveţiei, Vladimir Petkovic, citat de site-ul mirror.co.uk.Comentarii