Pavel Kralovec
Pavel Kralovec

Pavel Kralovec va arbitra partida România – Albania

UEFA a stabilit care va fi brigada de arbitri ce va conduce partida decisivă a României de la Euro 2016 pentru calificarea în faza următoare.
Articol scris de Florin Codreanu
17 iunie 2016

UEFA a stabilit care va fi brigada de arbitri ce va conduce partida decisivă a României de la Euro 2016 pentru calificarea în faza următoare a competiţiei. Este vorba de o brigadă condusă de cehul Pavel Kralovec, care va fi ajutat de asistenţii săi, Roman Slysko şi Tomas Mokrush, în timp ce arbitri aditionali vor fi Petr Ardeleanu şi Michal Patak.

Kralovec s-a născut pe 16 august 1977 şi este de profesie inginer. Arbitru FIFA din 2005, centralul ceh a fost delegat pe lista arbitrilor oficiali care au arbitrat în 2011 Campionatul Mondial de tineret sub 17 ani din Mexic, dar şi la turneul Olimpic din 2012. În cariera sa notăm şi meciuri importante arbitrate în preliminariile Campionatului Mondial din Africa de Sud 2010, preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia 2014, dar şi preliminariile pentru Euro 2008, respectiv Euro 2012.

Pavel Kralovec este un arbitru care nu permite jocului să fie prea liber, sancţionând intrările dure ale adversarilor. În campionatul Cehiei, Kralovec are o medie de 65 de cartonaşe galbene pe sezon. În vîrstă de 38 de ani, Kralovec va oficia pentru a doua oară la acest turneu final, după ce a fost la centru în meciul Ucraina – Irlanda de Nord, încheiat cu surprinzătoarea victorie a nord-irlandezilor, 0-2.

Pentru români,Pavel Kralovec este un nume cunoscut după ce a arbitrat partida Steaua – Napoli din Europa League din 2010, meci câştigat de italieni cu 1-0, dar şi jocul Şerif -Tiraspol – Steaua tot din Europa League încheiat la egalitate 0-0. În sezonul 2015-2016, Kralovec a arbitrat meciuri interesante din Europa precum CSKA Moskova – Sporting Lisabona, Sevilla – Borussia Monchengladbach, Chelsea – Dynamo Kiev, Manchester United – PSV Eindhoven sau AS Roma – Real Madrid. Cehul a fost la centru şi în sferturile de finală ale Europa League la duelul dintre Shahtior Doneţk şi Braga.Comentarii