Pauleta, Portugalia
Pauleta, Portugalia

Pauleta: „Nu putem aştepta întotdeauna ca Ronaldo să ne salveze!”

Fostul mare atacant al Portugaliei, Pauleta, a discutat despre parcursul echipei naţionale la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Florin Codreanu
22 iunie 2016

Pe numele său complet, Pedro Miguel Carreiro Resende, fostul mare atacant portughez, Pauleta, a comentat prestaţia de până acum a Portugaliei la turneul final din Franţa: „Eu nu am ce să reproşez echipei până în acest moment. Nu ştiu câte echipe şi-au creat atâtea situaţii de poartă ca echipa noastră la acest Campionat European”.

Fostul vârf al naţionalei lusitane, deplânge absenţa unui nou Pauleta lângă Cristiano Ronaldo: „Resurse sunt, însă nu de nivel apropiat cu Pauleta” mărturiseşte fără pic de modestie fostul atacant de la Bordeaux, PSG şi Deportivo la Coruna. „Actualii atacanţi ai echipei noastre sunt diferiţi de tipologia mea de jucător” continuă „nouarul” care a marcat de 47 de ori în 88 de selecţii la echipa reprezentativă. „Nu putem aştepta întotdeauna ca Ronaldo să fie acolo să ne salveze. Când o face, ni se pare ceva normal, ni se cuvine prestaţia sa. Când nu o poate face, el e singurul vinovat. Este tragedia care a lovit mereu marii fotbalişti. Ronaldo trebuie să recunoaştem că ne-a adus la acest turneu final, fără el…nu ştiu dacă Portugalia prindea această fază a competiţiei. Ronaldo te poate ajuta o dată, de două ori, de zece ori, dar trebuie să-l mai ajuţi şi tu pe el” atacă Pauleta, un apropiat de altfel al starului de la Real Madrid.

Cu peste 250 de goluri marcate în cariera sa, Pedro Pauleta este unul dintre cei mai prolifici atacanţi ai istoriei fotbalului portughez. Despre meciul cu Ungaria, fostul atacant de la Paris Saint Germain spune: „Cred că vom câştiga. Cred că va fi un meci în care toate ratările de până acum se vor răzbuna. Mizez pe Portugalia fără emoţii în acest meci” a încheiat plin de optimism fostul jucător, originar din Ponta Delgada.Comentarii