Paul Pogba, Franţa
Paul Pogba, Franţa

Paul Pogba, încrezător în şansele Franţei de a se impune la Euro 2016

Mijlocaşul lui Juventus şi al naţionalei Franţei, Paul Pogba, a discutat despre perspectivele echipei la Campionatul European 2016 de pe teren propriu
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iunie 2016

Tânărul mijlocaş al echipei naţionale a Franţei, Paul Pogba, recunoaşte că reprezentativa pregătită de selecţionerul Didier Deschamps va avea parte de presiune la Campionatul European 2016 în calitate de ţară gazdă a competiţiei, dar consideră că Franţa se poate baza pe un grup solid, care are capacitatea de a se lupta pentru câştigarea trofeului.

Jucătorii lui Didier Deschamps vor înfrunta România, Albania şi Elveţia în cadrul Grupei A de la Euro 2016, iar mijlocaşul lui Juventus este aşteptat să fie unul protagoniştii turneului final: „Este normal să existe presiune, dar în acelaşi timp ne bucurăm că avem posibilitatea de a evolua în faţa propriului public. Va fi unul dintre punctele noastre forte.” – a declarat jucătorul în vârstă de 23 de ani, citat de site-ul Goal.com.

Franţa se numără printre favoritele la câştigarea Campionatului European 2016, nu doar datorită statutului de gazdă, ci mai ales datorită unei noi generaţii, care are calităţile necesare pentru a readuce naţionala în prim-planul fotbalului continental: „Avem o bună şansă de a câştiga Campionatul European, avem o echipă puternică, formată atât din tineri valoroşi cât şi din jucători experimentaţi. Ne propunem în primul rând să oferim un joc frumos, care să placă suporterilor.” – a adăugat jucătorul campioanei Italiei, Juventus, care a impresionat în tricoul echipei torineze de-a lungul ultimelor două stagiuni.

Pogba speră ca experienţa selecţionerului Didier Deschamps, un fost câştigător de Campionat Mondial şi European ca jucător, să facă diferenţa în favoarea Franţei: „Ceea ce ne spune mereu este să ne concentram la joc şi la dezvoltarea anumitor situaţii specifice. Nu vrea să fim preocupaţi niciodată de factori din afara terenului de joc. El a trecut deja prin aceste situaţii şi ne împărtăşeşte întotdeauna din experienţele sale, ceea ce ne ajută foarte mult.” – a concluzionat mijlocaşul francez.Comentarii