Patrik Hrosovsky, Slovacia
Patrik Hrosovsky, Slovacia

Patrik Hrosovsky: „Putem surprinde Anglia pe contraatac”

Mijlocaşul Patrik Hrosovsky a discutat despre şansele echipei naţionalei a Slovaciei în meciul cu Anglia din grupa B a Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2016

Într-o grupă în care Anglia şi Ţara Galiilor au fost cele mai mediatizate echipe, Slovacia a impresionat în duelul cu naţionala pregătită de Leonid Slutsky, iar succesul contra Rusiei a readus Slovacia în lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European 2016. Oamenii lui Jan Kozak se pregătesc acum de confruntarea cu Anglia, un nou meci în care adversarul este cotat cu prima şansă, dar în care slovacii sunt determinaţi să confirme evoluţia bună din urmă cu patru zile.

Mijlocaşul Patrik Hrosovsky, titular în prima partidă de la Euro 2016, şi doar rezervă apoi în meciul cu Rusia, a prefaţat întâlnirea cu oamenii lui Roy Hodgson, programată a se disputa luni seara, pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Ètienne: „Am văzut meciurile Angliei de nenumărate ori. Forţa lor stă în capacitatea de urca în atac cu muţi jucători, iar acest lucru s-ar putea dovedi în avantajul nostru, dacă vom reuşi să îi surprindem pe contraatac.” – a declarat mijlocaşul în vârstă de 24 de ani al celor de la Viktoria Plzen – „Noi trebuie să ne concentrăm doar la strategia şi la jocul nostru, dacă vom fi 100% implicaţi şi atenţi sunt sigur că putem câştiga.” – a continuat Patrik Hrosovsky, citat de site-ul theguardian.com.

Un rezultat de egalitate ar putea fi suficient pentru ca Slovacia să obţină calificarea în optimile de finală ale Campionatului European 2016, însă Patrik Hrosovsky îşi îndeamnă colegii să se concentreze doar pe un succes în meciul cu Anglia: „Nu este inteligent să te prezinţi la o partidă cu gândul de a obţine un rezultat de egalitate, de multe ori acest lucru se poate întoarce împotriva ta. Dacă în cele din urmă deznodământul meciului va fi o remiză, vom putea spune apoi că a fost suficient, dar nu ne interesează să jucăm la egal pentru a obţine calificarea în optimi.” – a precizat mijlocaşul slovac, care mâine ar putea bifa prezenţa cu numărul 14 în echipa naţională.Comentarii