Patrice Evra, Franţa
Patrice Evra, Franţa

Patrice Evra nu se va retrage din naţionala Franţei după Euro 2016

Experimentatul fundaş francez Patrice Evra va continua să evolueze pentru Franţa şi la finalul Campionatului European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
28 aprilie 2016

Fostul fundaş al celor de la Manchester United, Patrice Evra, a declarat că speră să poată evolua până la vârsta de 40 de ani şi a precizat că nu intenţionează să îşi încheie cariera la nivel internaţional la capătul Campionatului European 2016.

Evra, în vârsta de 34 de ani, a adunat 71 de prezenţe pentru Franţa şi va fi prima variantă a selecţionerului Didier Deschamps în ceea ce priveşte postul de fundaş lateral stânga la turneul final de vara viitoare, unde Franţa va încerca să profite de avantajul terenului propriu. Evra, care a evoluat în 23 de meciuri de campionat pentru Juventus de-a lungul actualei stagiuni, este foarte aproape de a-şi prelungi contractul cu liderul din Italia şi afirmă că îşi propune să mai joace atât la nivelul echipei de club cât şi pentru naţională, în următorii cinci – şase ani, oferind exemplul fostului său coleg de la Manchester United, Ryan Giggs:

„Voi părăsi Franţa doar atunci când voi simţi că echipa naţională nu mai are nevoie de mine.” – a declarat experimentatul fundaş stânga, citat de cotidianul L’Equipe – „Aşadar atât timp căt voi continua să joc fotbal îmi doresc să evoluez de asemenea şi pentru Franţa. Muncesc mult pentru a rămâne la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic, iar modelele mele sunt Javier Zanetti, Ryan Giggs şi Paolo Maldini. Cu toţii s-au retras la 40 de ani, aşadar atât timp cât voi simţi că am capacitatea de a face faţa la cel mai înalt nivel voi continua să joc.” – a concluzionat Patrice Evra.

Franţa, considerată a fi una dintre principalele favorite la Euro 2016, va deschide competiţia de vara viitoare prin meciul cu România, programat a se disputa în data de 10 iunie, pe Stade de France, iar apoi va evolua cu Albania şi Elveţia în cadrul grupei A de la turneul final al Campionatului European.Comentarii