Ovidiu Haţegan
Ovidiu Haţegan

Ovidiu Haţegan printre cei 18 arbitri de la Euro 2016

Românul Ovidiu Haţegan a fost numit printre cei 18 arbitri care vor conduce meciurile de la Campionatul European din 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 decembrie 2015

Ovidiu Haţegan a fost numit printre cei 18 arbitri care vor conduce meciurile de la Euro 2016, fiind astfel primul central român la un turneu final după 1988. În vârstă de 35 de ani, Ovidiu Haţegan a devenit arbitru FIFA începând cu anul 2008 şi a fost promovat în această vară în categoria Elite, care reprezintă cea mai importantă grupă valorică a arbitrajului european.

Italianul Nicola Rizzoli este unul dintre principalii candidaţi pentru a arbitra finala Euro 2016, dacă Italia nu se va califica în ultimul act al competiţiei, după ce s-a aflat la centru şi la meciul decisiv de la Campionatul Mondial din 2014, când Germania s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa Argentinei. Rizzoli va fi astfel unul dintre cei şapte arbitri care vor fi prezenţi la turneul final din Franţa, după ce au condus meciuri şi la Campionatul Mondial din Brazilia, o lista de pe care mai fac parte Cuneyt Cakir, Felix Brych, Jonas Eriksson, Bjorn Kuipers, Milorad Mazic şi Carlos Velasco Carballo. Anglia este singura ţară care va fi reprezentată de doi arbitri, Martin Atkinson şi Mark Clattenburg.

Lista completă a arbitrilor pentru Campionatul European din 2016:

Martin Atkinson (Anglia), Felix Brych (Germania), Cuneyt Cakir (Turcia), Carlos Velasco Carballo (Spania), Mark Clattenburg (Anglia), William Collum (Scoţia), Jonas Eriksson (Suedia), Ovidiu Hategan (România), Sergey Karasev (Rusia), Viktor Kassai (Ungaria), Pavel Kralovec (Cehia), Bjorn Kuipers (Olanda), Szymon Marciniak (Polonia), Milorad Mazic (Serbia), Svein Moen (Norvegia), Nicola Rizzoli (Italia), Damir Skomina (Slovenia), Clement Turpin (Franţa).

Articole pe aceeaşi temă

Comentarii