Nolito, Spania
Nolito, Spania

Nolito îl laudă pe Iniesta înainte de Spania – Turcia: „Peste ani, mă voi lăuda că am jucat alături de Andres Iniesta!”

Nolito a vorbit despre experienţa sa la Campionatul European 2016, despre dificultatea de a marca în poarta Cehiei şi despre obiectivele imediate ale Spaniei.
Articol scris de Florin Codreanu
15 iunie 2016

Aflat în pragul unui transfer la Manchester City, atacantul de la Celta Vigo, Nolito, a făcut o declaraţie spectaculoasă legată de coechipierul său, Andres Iniesta, cel mai bun jucător al partidei Spania – Cehia (1-0, meciul de debut al ibericilor la turneul final din Franţa. „Eu personal mă bucur de fiecare moment pe care îl petrec alături de aceşti fotbalişti extraordinari. Toţi au un nivel impresionant şi este o onoare să lupt alături de ei. Dar când voi îmbătrâni o să am şansa de a mă lăuda, prietenilor şi copiilor mei, că eu am jucat alături de Andres Iniesta. Andres este fără discuţie unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii şi cel mai bun jucător din lume pe poziţia sa”, a mărturisit Nolito.

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a declarat că victoria de la debut este foarte importantă pentru naţională sa, însă că aşteaptă ca acest succes să fie dublat de o nouă victorie în partida doi a grupei contra Turciei: „Vor veni şi golurile, aveţi încredere în noi. Nu suntem preocupaţi că am marcat atât de târziu contra Cehiei. În unele zile marcăm mai mult, în altele mai puţin, dar ceea ce contează este victoria. Iar începând turneul final cu dreptul este extrem de important pentru noi. A fost o zi de neuitat pentru mine sunt foarte fericit. Îmi doresc însă ca acest succes să fie dublat de o victorie în partida cu Turcia, pentru că ne dorim un parcurs fără emoţii” a adăugat atacantul Celtei.

Presa spaniolă speculează că Nolito va ajunge în această vară la Manchester City sub comanda lui Josep Guardiola, fostul său antrenor de la Barcelona. Nolito s-a abţinut însă de la comentarii: „Singurul lucru cert este că am contract cu Celta Vigo. În acest moment, tot ceea ce contează pentru mine este să fiu concentrat pe ceea ce avem de făcut la acest turneu final, nu voi intra în jocul speculaţiilor” a mai declarat fotbalistul în vârstă de 29 de ani.

Pe numele său complet Manuel Agudo Durán, Nolito este un fotbalist născut în Andalusia la Sanlucar de Barrameda în apropiere de Cadiz. A început fotbalul la o echipă locală şi l-a continuat la juniorii Valenciei şi apoi la cei ai echipei Ecija Balompie. Din 2008 a ajuns la Barcelona B, iar pentru două sezoane a evoluat în Portugalia la Benfica. După un periplu pe la Granada, Nolito a ajuns la Celta Vigo, echipă pentru care în 100 de jocuri a marcat de 39 de ori în La Liga. Nolito a strâns zece selecţii în echipa reprezentativă a Spaniei şi a marcat de patru ori.Comentarii