Nathaniel Clyne, Anglia
Nathaniel Clyne, Anglia

Nathaniel Clyne speră să fie titular în meciul Anglia – Islanda

Fundaşul Nathaniel Clyne speră să fie confirmat de selecţionerul Roy Hodgson în meciul din optimile Euro 2016, pe care Anglia îl va disputa cu Islanda.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iunie 2016

Fundaşul lateral dreapta în vârstă de 25 de ani al celor de la Liverpool, Nathaniel Clyne, speră ca evoluţia pozitivă din meciul cu Slovacia să fie suficientă pentru a-l convinge pe selecţionerul Roy Hodgson de faptul că merită un loc de titular şi în următoarea partidă pe care Anglia o va disputa la Euro 2016, în optimile de finală ale competiţiei, cu Islanda.

Roy Hodgson a ales să efectueze mai multe modificări în ceea ce priveşte formaţia de start a duelului cu Slovacia, iar unul dintre jucătorii menajaţi a fost Kyle Walker, titular în primele două confruntări de la Campionatul European, cu Rusia, respectiv Ţara Galilor. Fundaşul de bandă al lui Tottenham a fost desemnat omul meciuri în două dintre ultimele trei meciuri ale Angliei, însă Nathaniel Clyne a demonstrat contra Slovaciei că poate reprezenta oricând o alternativă importantă: „Am fost foarte mulţumit de evoluţia mea, selecţionerul a decis să acorde şanse mai multor jucători, iar toţi cei care am intrat ne-am descurcat bine. Din păcate nu am reuşit să învingem Slovacia, deşi am dominat meciul de la un capăt la celălalt. A fost puţin frustrant că nu am reuşit să marcăm golul victoriei.” – a declarat Nathaniel Clyne, citat de site-ul sport.bt.com.

Un succes în faţa formaţiei conduse de pe teren de Marek Hamsik ar fi asigurat Angliei primul loc în clasamentul grupei şi implicit un traseu mai facil în rundele eliminatorii de la Campionatul European 2016: „Cred că într-adevăr aceasta ar fi fost situaţia ideală pentru noi, dar atât timp cât ne vom califica nu va mai conta ceea ce am făcut în grupă. Avem un singur obiectiv, acela de a câştiga şi a merge mai departe la Euro 2016, indiferent de numele adversarilor.” – a concluzionat Nathaniel Clyne.Comentarii