Nani, Cristiano Ronaldo (Portugalia)
Nani, Cristiano Ronaldo (Portugalia)

Nani, înainte de Croaţia – Portugalia: „Cristiano a închis din nou gurile rele!”

Portughezul Nani i-a luat apărarea colegului său de echipă, Cristiano Ronaldo, înainte de meciul din optimile de finală ale Campionatului European.
Articol scris de Florin Codreanu
24 iunie 2016


Două goluri a marcat Nani la acest turneu final din Portugalia, fostul jucător de la United marcând la debut împotriva Islandei şi în ultimul meci din grupă, contra Ungariei. Ieri, mijlocaşul transformat de Fernando Santos în atacant a răspuns criticilor venite pe adresa lui Cristiano Ronaldo, coechipierul său: „Toată lumea ştie ce poate Cristiano şi cum poate schimba un meci în decurs de câteva secunde. Sunt 100% sigur că va mai marca la acest turneu final. Nimeni nu poate să-i reproşeze nimic, este un jucător fantastic. De fiecare dată are de înfruntat momente dificile, critici, reproşuri, însă mereu scoate pieptul înainte. Înainte de meciul cu Ungaria a fost atacat din toate părţile. A reuşit să închidă din nou gurile rele printr-o prestaţie extraordinară.” a declarat actualul jucător al lui Fenerbahce.

Nani a continuat: „Cristiano e mereu acolo. Asta nu înseamnă că dacă nu marchează într-un meci, nu joacă bine. Cred că echipa noastră a făcut un turneu bun până acum, dar am comis erori. Primele două meciuri au fost excelente, ne-a lipsit prospeţimea în faţa porţii. Cu siguranţă am fost dezamăgit pentru că am simţit că ne-a lovit în plin ghinionul, dar ne-am concentrat pe ceea ce avem de făcut şi aşa vom face şi de-aici încolo”. Jucătorul născut la Praia, a adunat începând cu 2006, 99 de selecţii la echipa reprezentativă şi a marcat de 19 ori. În cariera sa, Nani a evoluat la Sporting Lisabona, Manchester United şi acum la Fenerbahce Istanbul.

Despre meciul contra Croaţiei, Nani spune: „Să fiu complet sincer cu dumneavoastră, înainte să ajungem în Franţa am spus-o cu toţii că ne dorim să ajungem foarte sus. Ne dorim să câştigăm competiţia, orice echipă începe acest turneu pleacă de la acest gând. Ştim însă că meciul contra Croaţiei va fi extrem de dificil. Ei au şi o zi în plus de odihnă faţă de noi, însă suntem fotbalişti profesionişti şi vom fi pregătiţi să eliminăm Croaţia.” a încheiat Nani.Comentarii