Mykhaylo Fomenko, selecţionerul Ucrainei
Mykhaylo Fomenko, selecţionerul Ucrainei

Mykhaylo Fomenko prefaţează grupa Ucrainei de la Euro 2016

Selecţionerul Mykhaylo Fomenko a analizat adversarii naţionalei Ucrainei din grupa C de la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 martie 2016

Ucraina venea după un lung şir de rezultate negative în ceea ce priveşte meciurile decisive pentru calificarea la turneele finale majore, pierzând duble manşe de baraj la ediţiile din 1998, 2000, 2002, 2010 şi 2014, însă de această dată oamenii lui Mykhaylo Fomenko au putut sărbători o calificare istorică la Euro 2016, graţie succesului cu Slovenia, scor 3-1 la general:

„Felicitările trebuie să se îndrepte către toată lumea, inclusiv către întreaga conducere a echipei naţionale şi a federaţiei. Nu vom uita niciodată momentele de sărbătoare din vestiar sau felicitările primite din partea preşedintelui Petro Poroshenko. Acele ultime minute cu Slovenia au fost cu adevărat tensionate şi foarte dificile, dar sunt convins că am meritat să obţinem calificarea la Euro 2016.” – a declarat selecţionerul ucrainean, citat de site-ul oficial al UEFA.

Ucraina a fost repartizată în grupa C de la Campionatul European 2016, unde va înfrunta Germania, Irlanda de Nord şi Polonia: „Va fi o luptă fascinantă, între trei naţionale de valoare apropiată. Germania nu mai are nevoie de nicio prezentare, este actuala campioană mondială şi suntem încântaţi că avem posibilitatea de a înfrunta o nouă echipă de top, după ce în preliminarii am evoluat în compania Spaniei şi consider că am lăsat o impresie pozitivă, în ciuda faptului că am pierdut ambele meciuri. Obiectivul nostru era acela de a fi prezenţi la turneul final din Franţa, însă acum nu trebuie să ne mulţumim doar cu atât. Ne aşteaptă o perioadă foarte încărcată şi foarte multă muncă deoarece trebuie să ne prezentăm la startul competiţiei în cea mai bună formă. Poate că nu ne aflăm printre echipele considerate ca favorite, dar suntem determinaţi să impresionăm.” – a concluzionat Mykhaylo FomenkoComentarii