Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 27 martie 2015, ora 21:45
Muntenegru
Muntenegru
0 - 3
Rusia
Rusia

 
 
 
Igor Akinfeev, scos pe targă în meciul Muntenegru - Rusia
Igor Akinfeev, scos pe targă în meciul Muntenegru - Rusia

Muntenegru – Rusia. Meciul cu torţa

Meciul Muntenegru - Rusia din preliminariile EURO 2016 a fost suspendat după ce spectatorii au aruncat cu diverse obiecte spre teren, rănindu-l pe portartul Akinfeev.

Dacă grupa I ne-a propus în toamnă „meciul cu drona„, grupa G a adus la Podgorica „meciul cu torţa” sau „meciul cu tot felul de obiecte aruncate din tribună”, o nelinişte continuă în rândul spectatorilor ce a dus în cele din urmă la suspendarea partidei. Naţionala Rusiei a găsit în Muntenegru o atmosferă de război, iar lucrurile au părut clare de la început: trecuseră puţine secunde de la startul jocului când portarul Igor Akinfeev a fost lovit de o torţă şi a căzut lat pe gazon. A fost scos pe targă şi transportat la spital, dar surse din presa rusă relatează că a ajuns în stare de conştienţă şi că starea sa nu ar fi foarte gravă. Meciul a fost suspendat timp de jumătate de oră şi era de aşteptat să nu se reia, însă centralul Deniz Aytekin a fost de altă părere şi a considerat că trebuie totuşi să se joace, cu un alt portar în locul rănitului Akinfeev. S-a comunicat totuşi spectatorilor că orice incident suplimentar va duce la abandonarea definitivă a jocului, însă în cele din urmă cei din tribune nu aveau să se lase convinşi.

Ca şi cum atmosfera de război nu ar fi fost suficientă, centralul german a pus şi el paie pe foc, enervând suplimentar şi jucătorii, dar şi asistenţa. Oaspeţii i-au imputat neacordarea unui penalty clar ca lumina zilei în prima repriză, însă avea să se revanşeze după pauză, când le-a oferit cadou ruşilor o lovitură de la unsprezece metri după o intervenţie perfect regulamentară. Penalty-ul a fost ratat, dar fanaticii din tribună au reînceput să arunce cu obiecte. Ruşii au vrut să părăsească terenul, jucătorii gazdă au vrut să-i împiedice, iar centralul a decis să suspende pentru a doua oară jocul, de această dată definitiv.

Cel mai probabil Muntenegru va pierde la masa verde cu scorul de 3-0 (nu este clar deocamdată dacă punctele vor fi acordate din oficiu Rusiei după precedentul de la Serbia – Albania) şi mai mult ca sigur va avea juca fără public următoarele jocuri de pe teren propriu, decizii ce ar scoate naţionala din fosta Iugoslavie din cursa calificării. Până la o decizie definitivă a forului continental, Muntenegru şi Rusia rămân cu câte 5 puncte şi sunt deja la distanţă apreciabă de ocupantele primelor două locuri în grupă, Austria (13 puncte) şi Suedia (9). Următoarea etapă programează în luna iunie meciurile Suedia – Muntenegru, Rusia – Austria şi Liectenstein – Moldova.Statisticile meciului

 
46
Posesie
54
 
 
0
Total şuturi
0
 
 
0
Pe poartă
0
 
 
0
Afară
0
 
 
0
Blocate
0
 
 
0
Bare
0
 
 
0
Cornere
0
 
 
0
Offside
0
 
 
0
Galbene
0
 
 
0
Roşii
0
 
 
0
Faulturi
0
 
 
189
Total pase
269
 
 
150
Completate
225
 

Filmul meciului

 
2'
Yuri Lodygin
(Igor Akinfeev)
 
15'
Oleg Shatov
 
30'
Igor Denisov
 
46'
Dmitri Torbinski
(Alan Dzagoev)
Marko Bakić
(Nikola Vukčević)
46'
 
Mladen Kašćelan
52'
 
Mirko Vučinić
66'
 
 
66'
Roman Shirokov

Echipele de start

1
21
5
23
17
3
4
16
18
8
9
9
17
15
10
18
7
2
14
4
23
1

Comentarii pe marginea meciului Muntenegru - Rusia