Thomas Muller, Germania
Thomas Muller, Germania

Muller, înainte de Irlanda de Nord – Germania: „Important este sa câştigăm, nu să marchez eu”

Thomas Muller nu este preocupat de faptul că nu a marcat niciun gol la Campionatul European, înainte de meciul cu Irlanda de Nord, contând pentru grupa C.
Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2016

Atacantul echipei naţionale a Germaniei, Thomas Muller, a declarat că nu este preocupat de absenţa golurilor sale la Campionatul European 2016, înainte de ultimul meci al campioanei mondiale din cadrul grupei C, programat a se disputa mâine, de la ora 19:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris.

Thomas Muller a marcat cinci goluri pentru Germania de-a lungul campaniei triumfătoare de la Campionatul Mondial 2014 şi a contribuit cu acelaşi număr de goluri inclusiv la turneul final din 2010. Însă pentru atacantul celor de la Bayern Munchen aşteptarea continuă în ceea ce priveşte reuşitele la Campionatul European, unde nu a marcat niciun gol în cele şapte partide disputate de-a lungul a două turnee finale: „Sper că voi putea marca în meciul cu Irlanda de Nord, dar aşa cum am spus şi înainte de Euro 2016, nu acesta este obiectivul meu principal.” – a declarat Thomas Muller, citat de site-ul foxsports.com – „Important va fi să facem un meci bun şi să câştigăm.”

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a început Campionatul European din Franţa după un sezon în care a marcat 32 de goluri pentru Bayern Munchen şi a contribuit decisiv la performanţele echipei bavareze, câştigătoare atât a campionatului, cât şi a cupei. De-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016, Muller a înscris nouă dintre cele 24 de goluri reuşite de Germania, ajungând la un total de 32 de goluri la nivel internaţional, în 73 de partide. Totuşi, seria sa de meciuri fără gol marcat la Campionatul European a continuat în confruntările cu Ucraina şi Polonia, la finalul cărora Germania a adunat 4 puncte.Comentarii