Morten Olsen, selecţionerul Danemarcei
Morten Olsen, selecţionerul Danemarcei

Morten Olsen se va despărţi de naţionala Danemarcei după EURO 2016

Morten Olsen va renunţa la fotoliul de selecţioner al Danemarcei la capătul campaniei pentru EURO 2016, după 16 ani petrecuţi în această funcţie.
Articol scris de David Petre
19 martie 2015

Morten Olsen a anunţat că va renunţa la fotoliul de selecţioner al Danemarcei la capătul campaniei pentru EURO 2016, după o perioadă de 16 ani petrecută în această funcţie.

„Decizia mea este luată şi irevocabilă. Îmi voi da demisia după Campionatul European”, a declarat tehnicianul. „După 19 ani ca jucător şi 16 ca selecţioner, este o decizie emoţionantă şi greu de luat. Mă simt bine în această funcţie, dar am două motive pentru care am decis că este bine să fac acum acest anunţ: nu vreau să aud zvonuri destabilizatoare despre viitorul meu la echipa naţională şi vreau ca şefii federaţiei să aibă suficient timp pentru a găsi un înlocuitor”.

Morten Olsen, acum în vârstă de 65 de ani, a fost numit în funcţia de selecţioner al Danemarcei în anul 2000, când l-a înlocuit pe Bo Johanssen. A condus naţionala nordică la patru turnee finale, cea mai bună performanţă fiind atingerea sferturilor de finală la EURO 2004.

„Odată luată această decizie, ne putem concentra cu toţii la ceea ce este cu adevărat important: calificarea la turneul final din Franţa” , a mai declarat tehnicianul. „Privesc cu încredere la următoarele 16 luni, câte au rămas din contract. Echipa traversează un moment bun, determinat de un spirit colectiv excelent, de la jucători şi până la ultimul membru al staffului tehnic. Toată lumea înţelege că aici grupul este important şi rezultatele stau mărturie că suntem pe drumul cel bun”.

Danemarca ocupă primul loc în Grupa I din preliminariile EURO 2016, cu 7 puncte obţinute în 4 jocuri, cu unul mai mult decât Portugalia care a disputat însă doar 3 meciuri. Echipa lui Morten Olsen nu are programat niciun meci oficial în această lună, însă va disputa două jocuri amicale, cu Statele Unite la Aarhus pe 25 martie şi cu Franţa în deplasare, la Saint-Etienne, patru zile mai târiu. Următorul joc oficial al danezilor în preliminariile EURO 2016 va avea loc pe 13 iunie, când vor primi vizita Serbiei.Comentarii