Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 27 martie 2015, ora 21:45
Moldova
Moldova
0 - 2
Suedia
Suedia

 
 
Zlatan Ibrahimović 46
Zlatan Ibrahimović 84 (pen)
Zlatan Ibrahimovic a reuşit o dublă pentru Suedia în meciul cu Moldova
Zlatan Ibrahimovic a reuşit o dublă pentru Suedia în meciul cu Moldova

Moldova – Suedia 0-2. Dubla lui Zlatan Ibrahimovic face diferenţa la Chişinău

O greşeală de începător a portarului Ilie Cebanu a făcut cadou victoria Suediei în meciul cu Moldova din preliminariile EURO 2016.

Suedia a trecut relativ uşor de testul din Moldova, după ce Zlatan Ibrahimovic a reuşit o „dublă” în poarta lui Cebanu în repriza secundă. Suedezii rămân în urma acestui succes la 4 puncte de liderul Austria, dar îşi consolidează poziţia secundă în grupă.

Nordicii au controlat partida de pe Stadionul Zimbrul şi au profitat din plin de noroc, dar şi de clasa lui Ibrahimovic. Starul lui Paris Saint Germain a făcut diferenţa în favoarea echipei sale, după golurile marcate în minutele 46 şi 84. Golul norocos pe care Ibra l-a reuşit în minutul 46, după eroarea monumentală a portarului Ilie Cebanu (care a degajat balonul în capul atacantului suedez) a produs declicul pe care oaspeţii îl aşteptau. Din acel moment, Suedia nu a mai avut probleme în a controla partida de la Chişinău.

Kiese Thelin şi Erkan Zengin au trecut pe lângă deschiderea scorului în prima repriză, însă de fiecare dată portarul moldovenilor a reuşit să intervină sigur. Goalkeeperul Mordoviei Saransk s-a transforat însă rapid din înger în demon, la 20 de secunde de la startul reprizei secunde. După trei intervenţii foarte bune în prima parte, Cebanu a greşit grav la prima reuşită a elevilor lui Hamren, reuşită care a adus un avantaj meritat pe tabela de marcaj pentru Suedia.

Moldova n-a mai reuşit după primul gol să reintre vreo clipă cu adevărat în meci, iar defensiva destul de bine organizată propusă de selecţionerul Curteian şi condusă de căpitanul Epureanu din teren a cedat din ce în ce mai uşor. Zelgin şi Kiese Thelin şi-au trecut şi în partea a doua câte o mare ocazie de gol, în timp ce Zlatan a fost şi el aproape de gol în minutul 75.

Ibrahimovic avea să înscrie totuşi al doilea său gol în acest meci în minutul 84, după ce Vadim Bolohan l-a faultat în careu pe Emil Forsberg, iar Zlatan a transformat penaly-ul care a adus desprinderea definitivă a oaspeţilor. În ciuda eliminării din prelungiri a lui Andreas Granqvist, nordicii şi-au trecut în cont, fără emoţii, o victorie importantă şi atacă acum primul loc din grupă, ocupat momentan de Austria. În următoarele meciuri, Suedia va juca pe teren propriu contra reprezentativei Muntenegrului, în timp ce Moldova se va deplasa în Liechtenstein.Statisticile meciului

 
39
Posesie
61
 
 
2
Total şuturi
21
 
 
0
Pe poartă
7
 
 
1
Afară
7
 
 
1
Blocate
7
 
 
0
Bare
0
 
 
3
Cornere
5
 
 
2
Offside
2
 
 
4
Galbene
4
 
 
0
Roşii
1
 
 
16
Faulturi
11
 
 
215
Total pase
430
 
 
162
Completate
388
 

Filmul meciului

 
4'
Andreas Granqvist
Victor Golovatenco
28'
 
Andrei Cojocari
(Artur Ioniţa)
36'
 
Petru Racu
45'
 
 
46'
Zlatan Ibrahimović
 
54'
Martin Olsson
 
65'
Zlatan Ibrahimović
 
70'
Marcus Berg
(Isaac Kiese Thelin)
Viorel Frunză
(Gheorghe Andronic)
70'
 
 
80'
Emil Forsberg
(Sebastian Larsson)
 
84'
Zlatan Ibrahimović
 
85'
Pontus Wernbloom
(Erkan Zengin)
Serghei Gheorghiev
(Gheorghe Boghiu)
86'
 
Serghei Gheorghiev
87'
 
 
90'+3
Andreas Granqvist
Alexandru Gaţcan
90'+4
 

Echipele de start

1
2
3
4
6
7
8
5
9
11
10
21
10
7
9
8
22
2
4
15
5
1

Comentarii pe marginea meciului Moldova - Suedia