Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 08 septembrie 2015, ora 21:45
Moldova
Moldova
0 - 2
Muntenegru
Muntenegru

 
 
Stefan Savić 9
Petru Racu 65 (a)
Moldova - Muntenegru 0-2
Moldova - Muntenegru 0-2

Moldova – Muntenegru 0-2. Oaspeţii continuă să spere la calificarea din grupa G

Muntenegru a învins fără prea mari emoţii Moldova şi speră încă la un loc care o poate duce spre turneul final EURO 2016.

Pe arena „Zimbrul” din Chişinău, Muntenegru a învins fără prea mari emoţii Moldova şi speră încă la un loc care o poate duce spre turneul final al Campionatului European de Fotbal din Franţa 2016. A fost a patra înfrângere consecutivă pentru moldoveni pe teren propriu în această grupă preliminară.

Pe 15 octombrie 2013, în urmă cu aproape doi ani, în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, Moldova detuna o adevărată bombă în preliminarii reuşind să să impună la Podgorica în faţa Muntenegrului cu 5-2. A fost ultima victorie într-un meci oficial pentru moldoveni, care de-atunci n-au mai reuşit să câştige decât un amical împotriva Arabiei Saudite. Cu doar două puncte acumulate în grupa G, Moldova n-a făcut un meci rău împotriva trupei pregătite de Branko Brnović, însă calitatea individuală a oaspeţilor a făcut diferenţa.

Fundaşul central Stefan Savic a deschis rapid scorul pentru oaspeţi în minutul 9, la capătul unei acţiuni a starului muntenegrean, Steven Jovetic. Moldova a răspuns prin şutul de la distanţă al lui Dedov, dar şi prin lovitura puternică de cap a lui Artur Patras, care a lovit însă doar bara porţii lui Poleksic. Muntenegrenii au absorbit bine presiunea exercitată de gazde în primele 45 de minute, iar după pauză s-au desprins cu noroc, în urma unei devieri norocase. Şutul lui Beciraj a fost deviat în poarta lui Ilie Cebanu de Racu, iar avantajul oaspeţilor se dubla din minutul 65.

Până la final, moldovenii n-au mai reuşit să exercite aceeaşi presiune la poarta lui Vukasin Poleksic, singura şansă importantă de gol venind în urma unei faze fixe şi a unei reluări periculoase către poarta muntenegrenilor a lui Golovatenco.

Muntenegru se impune la final cu 2-0 în Moldova şi acumulează 11 puncte din opt meciuri, cu unul mai puţin decât Suedia, ocupanta locului trei care duce la baraj. Diferenţa faţă de liderul Austria este uriaşă (unsprezece puncte) însă Muntenegrenii pot spera chiar şi la locul doi în grupă, aflându-se la doar trei lungimi de undă de Rusia. În runda următoare, Muntenegru joacă pe teren propriu cu Austria, în timp ce Moldova, ultima clasată, primeşte pe teren propriu vizita Rusiei.Statisticile meciului

 
54
Posesie
46
 
 
12
Total şuturi
9
 
 
3
Pe poartă
4
 
 
7
Afară
5
 
 
2
Blocate
0
 
 
1
Bare
0
 
 
9
Cornere
5
 
 
1
Offside
3
 
 
4
Galbene
3
 
 
0
Roşii
0
 
 
17
Faulturi
20
 
 
334
Total pase
264
 
 
268
Completate
207
 

Filmul meciului

 
9'
Stefan Savić
Petru Racu
(Eugeniu Cebotaru)
36'
 
 
40'
Marko Baša
Alexandru Gaţcan
45'
 
 
46'
Stefan Mugoša
(Dejan Damjanović)
Alexandru Dedov
46'
 
 
49'
Stefan Savić
 
56'
Nikola Vukčević
Victor Golovatenco
61'
 
 
65'
Petru Racu
 
69'
Staniša Mandić
(Adam Marušić)
Radu Gînsari
(Artur Patraş)
71'
 
 
88'
Mladen Kašćelan
(Stevan Jovetić)
Andrei Cojocari
89'
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Moldova - Muntenegru