Rob Green
Rob Green

Modificări în lotul Angliei pentru meciurile cu Lituania și Italia

Rob Green, Danny Rose și Jack Butland se alătura lotului echipei naționale a Angliei, în locul lui Fraser Forster și Luke Shaw
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 martie 2015

Selecționerul echipei naționale a Angliei, Roy Hodgson, a decis să îi treacă pe Rob Green, Danny Rose și Jack Butland pe lista jucătorilor convocați pentru următoarele două meciuri, cu Lituania și Italia, după ce portarul lui Southampton, Fraser Forster, a devenit indisponibil în urma unei accidentări suferite la meciul din ultima etapă, iar fundașul lui Manchester United, Luke Shaw, nu este pus la punct cu pregătirea fizică.

Fostul portar al celor de la Celtic, Forster, a avut parte de o accidentare gravă la genunchi în prima repriză a confruntării cu Burnley și va lipsi de pe teren până la 7 luni, în timp ce Shaw nu se află în cea mai bună formă fizică dupa repetate probleme medicale, astfel că tânarul fundaș de banda nu este așteptat să evolueze in partida de Premier League cu Liverpool, programată a se disputa pe Anfield.

Anglia se pregătește de meciul cu Lituania din Grupa E a preliminariilor EURO 2016, o grupă în care englezii au reușit în mare parte să își asigure primul loc, grație celor patru victorii înregistrate până în prezent. După duelul cu Lituania, Anglia va disputa un important meci amical cu Italia pe Juventus Stadium din Torino, într-o reeditare a confruntării de la Campionatul Mondial 2014.

În vederea celor două partide portarul lui Queens Park Rangers, Rob Green, se alătură lotului chemat de Roy Hodgson, la fel precum portarul lui Stoke, Butland, care inițial a fost convocat la naționala Under 21. Fundașul lateral al lui Tottenham, Danny Rose îl va înlocui pe Shaw și va evolua cel mai probabil în meciul amical cu Italia care va avea loc marți. Rob Green are 12 selecții la echipa națională, însă a mai figurat o singură dată după imensa greșeală la golul marcat de Statele Unite într-o partidă de la Campionatul Mondial 2010, încheiată la egalitate, scor 1-1. Experimentatul portar englez a debutat la națională în 2005, dar apoi a ratat Campionatul Mondial din Germania după o accidentare suferită cu aproximativ o lună de zile înainte de turneul final. Green a reușit sa nu primească gol în 5 dintre cele 28 de apariții pentru QPR, în tentativa formației londoneze de a se menține în Premier League.Comentarii