Michael O
Michael O

Michael O’Neill, pregătit pentru Ţara Galilor – Irlanda de Nord: „Va fi un meci fantastic”

Selecţionerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, a prefaţat duelul cu Ţara Galilor din optimile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iunie 2016

Irlanda de Nord se poate considera deja mulţumită de ceea ce a realizat la Campionatul European 2016: aflată într-o grupă extrem de dificilă, cu Germania, Ucraina şi Polonia, naţionala pregătită de Michael O’Neill s-a impus în faţa reprezentativei Ucrainei şi a reuşit să facă faţă campioanei mondiale, pierzând în cele din urmă doar la limită, scor 1-0, ceea ce i-a permis să obţină o calificare istorică în optimile de finală.

Ţara Galilor va fi următorul adversar al Irlandei de Nord, într-o partidă programată a se disputa sâmbătă, 25 iunie, de la ora 19:00: „Va fi un meci fantastic. Vom reveni pe stadionul Parc des Princes, care, după cum ştim deja de marţi seară, este o arenă minunată. Sper să putem profita de faptul că am mai jucat aici şi suntem deja obişnuiţi cu reperele şi suprafaţa de joc. Ultimele rezultate din faza grupelor au făcut ca noi să fim repartizaţi pe jumătatea teoretic mai accesibilă, ceea ce, desigur, este bine pentru noi. În mod cert meciul cu Ţara Galilor va fi unul extrem de dificil, dar ne vom prezenta pe teren încrezători în şansele noastre de a câştiga şi de a continua la Campionatul European.” – a declarat selecţionerul nord-irlandez, citat de site-ul itv.com.

Fostul antrenor al celor de la Brechin City şi Shamrock Rovers a făcut apoi o scurtă analiză a naţionalei Ţării Galilor şi nu a ezitat să exprime cuvinte de laudă la adresa reprezentativei pregătită de Chris Coleman: „Ţara Galilor s-a descurcat excepţional la acest turneu final. Au câştigat grupa, ceea ce le va oferi foarte multă încredere în propriile forţe. Gareth Bale a fost poate cel mai bun jucător de la Campionatul European, va fi foarte greu de blocat. Însă am arătat în meciul cu Germania că printr-un joc de echipă solid, printr-un grup unit, putem să blocăm jucători de cel mai înalt nivel.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Irlandei de Nord, Michael O’Neill.Comentarii