Michael McGovern, Irlanda de Nord
Michael McGovern, Irlanda de Nord

McGovern: „Calificarea în optimi, o performanţă fantastică pentru Irlanda de Nord”

Portarul nord-irlandez Michael McGovern a comentat calificarea în rundele eliminatorii de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 iunie 2016

Portarul Michael McGovern se arată entuziasmat de performaţa reuşită de Irlanda de Nord şi afirmă că echipa sa este pregătită să impresioneze în continuare la Campionatul European 2016, în aşteptarea de a afla dacă adversarul din optimile de finală ale competiţiei va fi Ţara Galilor sau reprezentativa gazdă, Franţa. Naţionala pregătită de Michael O’Neill a obţinut calificarea printre cele mai bune 16 echipe de la Euro 2016, deşi a pierdut ultimul meci din cadrul grupei C, cu Germania (0-1), pe stadionul Parc des Princes.

În vârstă de 31 de ani, portarul celor de la Hamilton Academical s-a dovedit unul dintre cei mai buni jucători ai partidei contra campioanei mondiale, iar intervenţiile sale decivise au limitat proporţiile scorului şi au ajutat Irlanda de Nord să încheie grupa cu un golaveraj care astfel i-a permis să obţină calificarea în rundele eliminatatorii ale competiţiei: „Nu cred că realizăm încă ceea ce se întâmplă. Sunt încântat de faptul că am avut o evoluţie bună, dar mai ales pentru calificarea în optimi, care pentru noi reprezintă o performanţă fantastică şi trebuie să fim mandri de acest lucru. La începutul turneului final ne-am propus să ieşim din grupă şi am spus că nu venim aici doar pentru a fi la număr. Faptul că am îndeplinit acest obiectiv este extraordinar, dar acum ne dorim şi mai mult. Este o experienţă care ne place foarte mult şi dacă vom putea să mai disputăm încă un meci după optimi, cu atât mai bine.” – a declarat Michael McGovern, citat de site-ul skysports.com.

Irlanda de Nord va evolua acum în compania Ţării Galilor sau a Franţei, dar portarul nord-irlandez precizează că nu are o anume preferinţă în ceea ce priveşte numele viitorului adversar: „Nu chiar, nu. Ar fi două meciuri diferite, într-adevăr. Dacă vom evolua cu Ţara Galilor, ambele echipe vor considera probabil că au o bună oportunitate de a câştiga partida. Desigur, dacă vom înfrunta Franţa ar fi o ocazie uimitoare, împotriva reprezentativei ţării gazdă. Dar pentru moment ne bucurăm că suntem prezenţi în optimi şi de faptul că avem şansa de a mai rămâne o perioadă la Campionatul European.” – a concluzionat Michael McGovern.Comentarii