Martin O
Martin O

Martin O’Neill, încrezător în şansele Irlandei de a învinge Italia

Selecţionerul Irlandei, Martin O'Neill, a prefaţat meciul pe care echipa sa îl va disputa astăzi cu Italia, decisiv pentru calificarea în optimile Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 iunie 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Irlandei, Martin O’Neill, şi-a îndemnat jucătorii să se inspire de la recentul succes înregistrat contra campioanei mondiale Germania pentru a se pregăti cât mai bine în vederea meciului cu Italia, programat a se disputa în această seară, de la ora 22:00, pe stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq. Irlandezii au neapărată nevoie de victorie în duelul cu Italia pentru a se putea califica în optimile de finală ale Campionatului European 2016, dar vor avea o misiune extrem de dificilă, în ciuda faptului că ‘Squadra Azzurra’ este deja sigură de prima poziţie a grupei, indiferent de rezultatele din această seară.

Selecţionerul irlandez a precizat că victoria obţinută în luna octombrie contra Germaniei are o relevanţă mai mare decât amintirea meciului de la Campionatul Mondial din 1994, când celebrul gol al lui Ray Houghton a adus un succes istoric pe Giants Stadium: „Avem şi noi propriile amintiri de la care ne putem inspira, cea mai recentă fiind noaptea în care am învins campioana mondială, Germania. A fost un rezultat extraordinar pentru noi, o victorie care ne-a oferit încrederea şi inspiraţia necesară pentru a merge apoi să eliminăm Bosnia la barajul de calificare. Nu trebuie să ne întoarcem până în 1994, deoarece acest lot de jucători are deja performanţe de excepţie în urma cărora am ajuns să jucăm aici la Euro 2016.” – a declarat Martin O’Neill, citat de site-ul independent.ie.

„Ne-am simţit foarte bine aici, iar acum ne dorim să rămânem cât mai mult. Nu va fi uşor, înfruntăm una dintre cele mai bune echipe de la Campionatul European şi în niciun caz nu ne bazăm pe faptul că Italia este deja calificată, ci pe faptul că avem calităţile necesare pentru a pune în dificultate pe oricine.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Irlandei, care înainte de duelul decisiv cu ‘Squadra Azzurra’ a adunat un singur punct în grupa E, după rezultatul de egalitate cu Suedia (1-1) şi înfrângerea categorică suferită contra Belgiei (3-0).Comentarii